To je to što me zanima!

Oštetili im kaveze i potrgali konope, ali tune nisu pobjegle

Šteta je znatno manja jer je riba ostala u kavezima. Tvrtka sumnja na aktiviste jer im se nedavno Animal Liberation Front zaprijetio da će im uništiti kaveze
Vidi originalni članak

Tvrtka za uzgoj tuna Kali Tuna s otoka Ugljana prijavila je policiji da im je netko potkraj siječnja oštetio kaveze i pokidao konope. Srećom, riba nije pobjegla iz kaveza pa je šteta znatno manja. 

U tvrtki sumnjaju da su to učinili aktivisti za zaštitu životinja. Navodno im se netko prije par dana javio i zaprijetio kako uništiti kaveze. Potpisali su se kao Animal Liberation Front. No, u tvrtki ništa nisu htjeli niti potvrditi niti opovrgnuti. 

U Udruzi Prijatelji životinja su rekli kako hrvatske udruge koje promiču zaštitu prava životinja ne poduzimaju takve akcije. Pretpostavljaju da je riječ o pojedincima koji se potpisuju kao ALF, po uzoru na aktiviste u svijetu koji poduzimaju slične akcije. Da se radi o ALF-u, upućuje i poruka u kojoj preuzimaju odgovornost za sabotažu te kažu da je ovo bio drugi takav napad. U poruci se dodaje da ne misle stati na ovome.

No, tko god bio morao je imati ili dobar motiv ili biti dovoljno hrabar da po ovakvom ledu zaroni i uništi uzgajalište tuna.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Pejo 04.02.2012.

    Vegetarijanci...ako toliko vole životinje zašto im onda jedu hranu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare