To je to što me zanima!

Oštetio AK Siget za 300.000? Odgodili suđenje Damiru Škari

Tužiteljstvo sumnjiči bivšeg saborskog zastupnika i boksača da je zajedno s Marijom Cvitanovićem osmislio modus plaćanja i prikrivanja privatnih troškova
Vidi originalni članak

Suđenje bivšem predsjedniku Autokluba Siget Damiru Škari optuženom da je Autoklub oštetio za više od 300.000 kuna odgođeno je kako bi se postupak proveo po novim odredbama Zakona o kaznenom postupku.

Tužiteljstvo tereti Škaru da je sa suradnikom Autokluba Siget Marijom Cvitanovićem od siječnja 2006. do siječnja 2007. tu udrugu oštetio nakon što su zajedno osmislili modus plaćanja i prikrivanja privatnih troškova koje su uz njih dvojicu napravili članovi Škarine obitelji, prijatelji i poznanici.

Zlouporaba položaja i ovlasti, ali i pokušaj prijevare

Navodno su najveći dio štete izazvali jer su troškove privatnih putovanja i poslovnih kartica prikrivali fiktivnim računima

No, osim zbog zlouporaba položaja i ovlasti optuženi su i za pokušaj prijevare jer su zaposlenicima druge tvrtke, koju je osnovao Autoklub Siget nalagali da ispunjavaju lažne izjave o obavljenoj kontroli automobila.

Platio tvrtki 40.000 kuna za projekt koji nikad nije izrađen

Pored toga Škaru terete i da je 2007. naložio udruzi da se za izradu idejnog projekta vatrodojavnog sustava jednoj tvrtki plati oko 40.000 kuna, iako taj projekt nikad nije izrađen. Kako bi se stvorio privid obavljenog posla udruzi je dostavljen tekst idejnog projekta bez stručnih specifikacija i obavljenih mjerenja objekta.

Suđenje bivšem saborskom zastupniku HDZ-a i boksaču koji je na Olimpijadi u Seulu 1988. osvojio brončanu medalju u poluteškoj kategoriji nastavit će na Županijskom sudu u Zagrebu 8. srpnja pripremnim ročištem.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • micek 23 05.06.2014.

    Intelektualac ...

  • Nevio Calone 05.06.2014.

    e mojjj skaro samo tako malo ma hajde mili razocaro si me brateeeeee po materi hahaha

  • SOROSEVPLACENIK 05.06.2014.

    Ovo je jedan od nesposobnijih adzejovaca.Samo 300 000kn???

Komentiraj...
Vidi sve komentare