To je to što me zanima!

Oštetio državni proračun za 1,7 mil. kuna, nije plaćao porez

Kako bi protupravno pribavio imovinsku korist, osumnjičen je da je od početka 2015. do kraja rujna iste godine netočno iskazivao podatke koji se odnose na obračun PDV-a
Vidi originalni članak

Zbog sumnje da je kao direktor tvrtke u Glini netočnim iskazivanjem podataka o obračunu PDV-a oštetio državni proračun za oko 1,7 milijuna kuna, sisačko-moslavačka policija je zbog utaje poreza kazneno prijavila 50-godišnjeg muškarca i njegovu tvrtku kao odgovornu pravnu osobu.

Kako bi protupravno pribavio imovinsku korist, osumnjičen je da je od početka 2015. do kraja rujna iste godine netočno iskazivao podatke koji se odnose na obračun PDV-a, koristeći oslobađanje od plaćanja pretporeza suprotno odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

Na taj je način, kažu u utorak iz policije, državni proračun oštetio za oko 1,7 milijuna kuna, slijedom čega je zajedno sa svojom tvrtkom, koja ima sjedište u Zagrebu i bavi se trgovinom na veliko, kazneno prijavljen sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Mullo De 27.11.2018.

    Sigurno budala nije bio član kradeze

  • budalajlama 27.11.2018.

    Na tzv. "listi srama" objavljenoj na iternetu na stranicama Porezne uprave ima na stotine dužnika, iz godine u godinu, sve ista imena. Neke osobno poznam i znam da posluju. Nije mi jasno kako to njima funkcionira.

  • bob rock11 27.11.2018.

    Ako je član cjenjene stranke hdz ništa od svega toga,sve će to biti odbaćeno jednoga dana jer se desila velika greška u prebrojavanju poreza....

Komentiraj...
Vidi sve komentare