To je to što me zanima!

Ostojić: EU nam se ispričala, mogu birati ravnatelja policije

Natječaj za izbor glavnog ravnatelja ipak neometano ide dalje, a kandidati će u srijedu, 6. lipnja, od 9 do 12 sati, ulaziti u Kabinet ministra na intervju
Vidi originalni članak

Idemo dalje. Europska delegacija u Hrvatskoj nam se ispričala i izjavila kako preporuka Bruxellesa da ne žurimo s izborom glavnog ravnatelja nije njihov službeni stav, rekao je Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, za Slobodnu Dalmaciju.

To znači da je moguće daljnje neometano odvijanje natječaja za mjesto glavnog ravnatelja policije. Podsjetimo,   Europska unija je nedavno imala stajalište da s natječajem ne treba ići sve dok Odbor za državne službenike ne riješi 533 žalbe koje su mu potkraj prošle godine podnijeli policijski službenici nezadovoljni odlukama bivšeg ministra Tomislava Karamarka o prevođenju u nove policijske činove.  

No, natječaj ide dalje i kandidati će u srijedu, 6. lipnja, od 9 do 12 sati, ulaziti u Kabinet ministra na intervju koji će sa svakim u trajanju od 20 minuta obaviti ministar ili osoba koju on ovlasti, navodi se na službenim internetskim stranicama MUP-a. 

Iako je rok za objavu izabranog kandidata tri mjeseca od dana objave natječaja ministar Ostojić napominje da će Vladi  imenovanje predložiti puno ranije od tog roka.  

Idi na 24sata

Komentari 11

  • marnik954 10.06.2012.

    Eh, da je u pitanju samo glavni ravnatelj policije, to bi ostalo nezapaženo. Veći je problem sa načelnicima i ostalom birokratskom bratijom u mup-u!...((((

  • jsestak 06.06.2012.

    neki ustupak je moral pasti

  • orada 06.06.2012.

    Kažem ja, evo kako EU od muškarca s laganim problemima s prostatom napravi kompletnog EUNUHA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare