To je to što me zanima!

Ostojić o skupim terencima: To nije bila odluka Ministarstva

Iako se i policajci slažu da bi bili zadovoljni i jeftinijom varijantom, Ostojić je cinično poručio neka oni idu savjetovati Ured za javnu nabavu, koji je donio odluku o kupnji
Vidi originalni članak

Lopticu odgovornosti, zašto su za MUP umjesto jeftinijih Mitsubishi Pajera na natječaju izabrani, za 31 milijun skuplji, terenci Toyota Land Cruiser, ministar Ranko Ostojić prebacio je na Ured za središnju javnu nabavu.

- Ministarstvo nije odlučilo već je takvu odluku donio Ured za središnju javnu nabavu - kazao je.

'Ministarstvo natječaj ne provodi niti poništava'

Upitan smatra li da bi natječaj trebalo poništiti, Ostojić odgovara da Ministarstvo "natječaj ne provodi niti poništava". Iako su stručnjaci utvrdili da se na nabavi moglo proći jeftinije jer su svi testovi pokazali da je Pajero terenac jednake klase kao i Land Cruiser, Ostojić odgovara:

- Uvijek smo mogli proći. Mogli smo uzeti aute kao što ga ja vozim. Terenac recimo KIA-u ili slično. Radi se o tome da morate zadovoljiti specifikaciju koja je tražena - pravda se Ostojić.

Ostojić ciničan: Neka policajci budu savjetnici

Iako se i policajci slažu da bi bili zadovoljni i jeftinijom varijantom, Ostojić je cinično poručio:

- Pa dobro dajte te policajce da možda savjetuju Ured za javnu nabavu pa će biti još bolje. Nek' odu tamo i nek' onda oni to provedu - kazao je.

Iako je u ovom slučaju podnesena i prijava DORH-u ministar ističe "sve je u redu". Podsjetio je da je u ovom slučaju bilo i žalbi.

- Taj postupak vodi Središnji ured za javnu nabavu, to je to - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • daliborio 23.11.2013.

    Ostojiću daj novce iz svog đepa i vozi se koliko god želiš.

  • stari mudrac 23.11.2013.

    stalno neki stručnjaci znaju bolje, kad ono priučeni auto-novinari! evo ja mislim da su mogli kupit lade nive. polovne. jeftino održavanje, ova zadnja generacija i malo troši... doduše ni ne juri. ali za lov lopova u hamerima, lada bi bila dobra. polovna. ajmo ozbiljno, je li koji terenac ukraden, odvežen kući pa se koristi po doma, plaćen a nije došao.... ne? pa prestanite onda više praviti aferu koje nema.

  • liliana 21.11.2013.

    Ma imaju Hrvati novaca za vaš luxus.Dižemo kredite da bi vaše megalomanstvo nahranili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare