To je to što me zanima!

Ostojić: SDP raste poput širokopojasnog Interneta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ja neću reći 'imam san'. Nemam san, ali SDP ima plan za novu i bolju Hrvatsku. To je cilj, poručio je svima Zoran Milanović na 11. Konvenciji SDP-a
Vidi originalni članak

Iako se na konvenciji SDP-a najavljivao obračun s politikom Zorana Milanovića, od toga nije bilo ništa. Iako se nedavno razišla sa šefom stranke, Željka Antunović poručuje da će pružiti ruku predsjedniku SDP-a kojeg delegati izaberu.
- Račanizacija ili deračanizacija to je pitanje na koje bi Ivica Račan samo odmahnuo rukom i rekao 'Ma kaj god' - rekla je Račanova supruga Dijana Pleština.
- Ja sam prestar da bih se učlanjivao u stranku, a premlad da bih bio stara snaga i kud sad? - rekao je Milan Bandić.
Iako je izostao politički obračun, dvoranom su se prolomili gromoglasni zvižduci delegata koje je naljutila ideja radnog predsjedništva da se svi amandmani mogu izglasati samo većinom akredititiranih delegata u dvorani. Dobar dio delegata je, naime, van dvorane na ručku ili piću, pa je izglasavanje amandmana praktički nemoguće jer nije ustanovljiv kvorum i kvalificirana većina. Jimoh Ajibola Akinyemi, delegat iz Ivankova i kandidat za Glavni odbor stranke pohvalio nam se da redovito čita 24sata. Naše novine čita i njegov kolega iz Vinkovaca Stjepan Tolić, koji je presavinuti primjerak lista izvadio ispod jakne: Nosim 24sata na srcu, u lijevom džepu.
- Nadam se da ću ući u Glavni odbor, kao svježa krv, otkrio nam je Akinyemi. I dok je dio delegata raspravljao, dio SDP-ovaca u kafiću je pjevao. Tako su se mogle čuti pjesme 'Tešanj', 'Prvi poljubac' Halida Bešlića, i Škorina 'Ne dirajte mi ravnicu'. Za čelno mjesto SDP-a bore se tri kandidata Zoran Milanović, Davorko Vidović i Dragan Kovačević. Prvih 15 minuta konvencije mjesto predsjedničkog kandidata Kovačevića 'zjapilo je prazno', a kraće vrijeme sjedio je na suprotnoj strani dvorane. Kovačević kaže da nije kasnio na konvenciju već da je vani razgovarao s ljudima. Na svoje mjesto nije odmah sjeo jer je ističe, čekao da prođe himna. Organizatori su prikazali i kratki filmić s Ivicom Račanom, što su delegati pozdravili ustajanjem i dugim pljeskom.

MILANOVIĆ NEMA SAN ALI IMA PLAN
- Ja neću reći 'imam san'. Nemam san, ali SDP ima plan za novu i bolju Hrvatsku. To je naš cilj - poručio je Zoran Milanović. Ispričao se svima koje je od zadnje Konvencije svojim postupcima povrijedio ili ih nije razumio. Milanović se pohvalio i da se u stranku u posljednje vrijeme učlanilo tisuće građana, te da je broj članova porastao gotovo za trećinu. Poručio je da SDP nije povijesni spomenik nego živi organizam koji se razvija.
- Ako se ne mijenjamo naša načela i vrijednosti ostaju okoštene do dna, a takve stranke propadaju - ističe Milanović.
Krtizirao je i kabinet Ive Sanadera ističući da imamo Vladu koja je razred ponavljača, čiji je koncept potrošen. Rajko Ostojić prokomentirao je kako 'SDP raste kao širokopojasni Internet'.
Pozornost je privukao i "prvi brk konvencije", delegat sa 15-ak cm dugim i pažljivo njegovanim, svinutim brkovima u crnoj kožnoj kapi. Riječ je o Ivi Milunu, sinjskom kadru koji je poznati alkar.

BORZAN OPET DOJILA NA POLITIČKOM SASTANKU

Biljana Borzan povukla se na osamu, na parkiralište pored doma sportova, kako bi na miru podojila malog sina Mateja. Dovezao ga je suprug, u društvu starijeg sina Anderja (6).

SDP BIRA NOVO VODSTVO II. DIO

Idi na 24sata

Komentari 11

  • barkley 13.05.2008.

    diki samo da ti odgovorim da nisam član niti jedne stranke jer moja stranka je Hrvatska za koju sam se borio i izborio pa te molim da me ne prozivaš jer nisi u pravu.

  • grga_ri 11.05.2008.

    pk

  • user_24105 11.05.2008.

    UMRO ČIM JE VIDIO DA JE ZOKI ŠEF.

Komentiraj...
Vidi sve komentare