To je to što me zanima!

Ministru Ranku Ostojiću zbog sepse su zatajili bubrezi i jetra

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ranko Ostojić primljen je u petak u Kliniku za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' zbog temperature i sumnje na upalni proces. Njegovo stanje je i dalje ozbiljno
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je u subotu zbrinut u KBC Zagreb, i dalje ostaje u Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti zbog potrebe za daljnjom liječničkom skrbi. 

Na stranicama Vlade objavili su da je kod potpredsjednika Ranka Ostojića utvrđen upalni proces u području vrata, te je hitno izvršen operativni zahvat i drenaža upalnog procesa.

 Zbog razvoja septičnog stanja sa znakovima cirkulatornog šoka, primijenjene su mjere intenzivnog liječenja. 

Zdravstveno stanje potpredsjednika Ostojića je i dalje vrlo ozbiljno, ali za sada stabilno, kažu u Vladi. 

Iz bolnice su za RTL Danas kazali kako je cirkulatorni urušaj stanje koje rezultira padom tlaka i ne odgovara na nadoknadu infuzije. Dodaju kako se svi septični pacijenti smatraju životno ugroženima, no moguć je oporavak bez većih posljedica po zdravlje ukoliko se rano krene s terapijom. 

Kako doznaje Večernji list, ministru Ostojiću zatajili su bubrezi i jetra te mu je otežan rad pluća. 

Idi na 24sata

Komentari 534

  • tera104 09.10.2014.

    pri jednoj operaciji tri budjenja sam imala ,,,,,,,,,,,,,moji odlasci lijecnicima su za uvijek zavrseni

  • zkapuli 22.07.2014.

    Strašno. U Vladi ima nekoliko liječnika. Viđaju se svaki dan i niti jedan od njih nije primijetio da im je kolega loše. Ranko je ne znajući što mu prijeti, danima trpio bol i temperaturu. Bojim se da se kasno javio za pomoć. No, nije to jedini problem. Kada se dokopao Klinike dobio je, medicinskim protokolom, sve što garantira 40-50% preživljavanja, a gotovo sam siguran kako nije dobio i nešto što mu je moglo podići šanse na 95%. Tragedija.

  • boze hercegovac 21.07.2014.

    Nevolim ga niti malo al nije u redu da se ruzno govori o covjeku koji ima probleme

Komentiraj...
Vidi sve komentare