To je to što me zanima!

Ostvario dječački san i sad ima najskuplje aute svijeta

Osječki poduzetnik (59) od malena je htio imati skupe automobile. Sad ima kolekciju od čak 26 najbržih, najekskluzivnijih i najskupljih automobila
Vidi originalni članak

Sve kod mene je prosječno i normalno osim automobila. Cijeli život slijedio sam san da imam skupe aute. Radio sam godinama dan-noć i postigao to - kaže osječki poduzetnik (59).
A njegov ispunjeni dječački san zaista je impresivan. U posebno sagrađenom prostoru koji dosad nije nitko snimio čuva kolekciju od 26 najekskluzivnijih, najbržih i najskupljih svjetskih automobila: Ferrarija, Rolls Roycea, Jaguara, Porschea, Masseratija, Bentleya...
Ferrarija ima čak sedam. Jednom od njih, Ferrariju 430 Scuderia 16M, starom dva mjeseca, u vožnji se odlomio dio.
- Vozio sam se 290 na sat autocestom. Odjednom je dio na maski pukao i auto je poletio, odigao se od ceste. Zvao sam predsjednika Ferrarija i prijavio kvar. Rekli su da dovezem auto, a ja sam rekao da mi ne pada na pamet - kaže kolekcionar, koji je želio sačuvati privatnost. Čelnicima Ferrarija poručio je neka dođu u Osijek.
- Rekli su da ne znaju gdje je, pa sam im poslao kartu. Rekao sam im da je vrijeme da nauče gdje je Osijek - kaže. Mehaničari Ferrarija inače nikad ne idu na teren, ali ovaj put su došli.
-  Osječanin koji je od svih svojih auta prodao samo prvi, BMW, koji je kupio sa 23 godine. Ovaj slavonski milijunaš jedan je od većih donatora osječkoj bolnici, djeci i siromašnima.

KOLEKCIJA AUTA DOSTOJNA ARAPSKIH ŠEIKA
Osječki kolekcionar ima i dva milijuna kuna vrijedan Rolls Royce Phantom, Aston Martin kakav je vozio James Bond, Alfu 8C Competizione kakvih ima 500 u svijetu, Porsche 911 Turbo, jedini crni Masserati u kolekciji od 100 te Rolls Royse iz 1929. i Jaguar iz 1954. godine.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • car freak 11.04.2011.

    ako e svt to zaslužio POŠTENIM i DUGOTRAJNIM radom, nemam ništa protiv... Naprotiv, drago mi je da i u Hrvatskoj imamo superautomobile... :) i još da se s njima vozi po gradu i hrvatskoj.. ko bog :)

  • FIĆERATI 27.08.2009.

    ponosni vlasnik koji se boji izaći na ulicu, ratni profiter,čega se bojiš Branko......

  • FIĆERATI 31.07.2009.

    gospodo, gdje je spisak ostalih nekretnina koja poštena obitelj posjeduje. zašto ste stali na autima.neka gospodin- koji se boji svoje sjene-pokaže svoje nekretnine, pa i one koje su na tuđim imenima.pravite od ratnog profitera, lihvara, zelenaša, poštenog čovjeka a istina koju mnogi znaju je potpuno drugačija, uostalom čuvaju ga tzv body guardi više nego ministra.. pa ćega se čovjek toliko boji. ratni profiter. fuuuuuuuj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare