To je to što me zanima!

'Osuda nasilja Vlade jednaka je kvaliteti dvoslojnog wc papira'

Ne krene li država u obračun s nasilnicima Ostojić je upozorio da je samo pitanje danja kad će se neki iz sabornice ili njihova djeca biti žrtve. Pitanje je tko će ih onda braniti, kazao je SDP-ovac.
Vidi originalni članak

Huliganski napad na sezonske radnike u Supetru, ali i ostali primjeri nasilja u Hrvatskoj tema je o kojoj su saborski zastupnici govorili u Sabor, a Ranko Ostojić (SDP) ističe: 

- Kad čujete osudu takvih događaja od Vlade, premijera, ministra unutarnjih poslova i pravosuđa, ta osuda je jednaka kvaliteti dvoslojnog wc papira. Jedna je priča za van, a jedna za njih - poručio je SDP-ovac. 

Naveo je kako umjesto države, ruku napadnutima pružaju građani. Podsjetio je da u Saboru sjede roditelji pripadnika pojedinih skupina, kojeg su prebili mladića iz Vinkovaca, slijep. 

- Ovdje krvno zrnce nije bitno. Pitanje je osude nasilja i treba se ugledati na gradonačelnicu Supetra. Imamo sustav u kojem je nažalost naselje svakodnevica i ne poduzima se ništa. Država treba krenuti u obračun s onima, koji su spremni ozlijediti drugoga samo zato što im se ne sviđa ili nije iste nacionalnost. Ako je ovo prihvatljivo Saboru i vlastima onda nam mora biti jasno što će se u budućnosti događati sve do i vi ne dođete na red. Pitanje je dana kad će se neki odavde ili vaša djeca biti žrtve, a  pitanje je tko će ih onda braniti - upozorio je Ostojić. 

Naveo je kako će zbog nasilja, ako se nešto ne učini, najskuplju cijenu platiti Hrvatska odnosno hoće li biti prepoznata po nasilju ili kao mirna i sigurna turistička zemlja. 

Milorad Pupovac (SDSS) naveo je da je sve škole završio u Hrvatskoj, a niti u jednoj ga nitko nije učio da ikoga mrzi. 

- Nisam čuo poduku da bi i jedna grupa trebala biti predmet mržnje i ni jednom nitko nije došao i rekao svake godine ćete odlaziti u Jasenovac da vidite kakav se zločin tamo dogodio. Ni danas ne živim s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja, motiviranog etničkom mržnjom - kazao je. 

Naveo kako se danas krivi djecu koja posežu za nasiljem, ali i napominje:

- Nisu krivi oni, krivi smo mi. Krivi su oni koji su na mjestu predsjednika Republike i slušaju kako se viče "Ubij, ubij Srbina" i kažu nismo čuli. Ili oni koji kažu da je pjevanje "Za dom spremni" stanovitog pjevača domoljublje, a njegov menadžer mene proglašava četnikom. Ne, nisam ja četnik. Pripadam klubu onih koji su ratni zločinci zato što se godinama bore za mir, toleranciju i protiv mržnje - poručio je Pupovac.  

Hrvoje Zekanović (Hrast) prozvao je Pupovca da je on jedini koji širi mržnju, a za Vojislava Vojislava Stanimirovića ustvrdio je da je bio obični okupator kao gradonačelnik Vukovara. Prozvao je i Pupovca za relativiziranje Domovinskog rata. Zekanović je upitao zašto se toliko bruji o incidentu u Supetru dok se ostali slučajevi nasilja zanemaruju. Naveo je kako osuđuje sve oblike nasilja, ali je i poručio:

- Sotonizira se jedna navijačka skupina, a navijači su oni koji su u Zagrebu rekli ne Arkanu i Velikoj Srbiji. Jesu li krivi što obilježavaju pad Vukovara i jedini u Hrvatskoj pjevaju domoljubne pjesme. Možda su upravo zbog toga krivi. Da nema navijača domoljubne pjesme se ne bi nigdje pjevale nažalost nigdje u Hrvatskoj. Nitko ne govori o ostalom nasilju, ali ćemo govoriti o jednom slomljenom nosu tisuću godina. Dosta je. Dosta je Milorada Pupovca i njegovog načina iznošenje jedne loše politike ovdje u Saboru. Hrvatska nije zemlja mržnje - kazao je Zekanović. 

Branko Bačić (HDZ) kazao je kako njegova stranka najoštrije osuđuje huliganstvo usmjereno prema Srbima te poručuje da takav postupak treba biti najoštrije procesuiran.  

- Moramo se zapitati da li mi u Saboru pridonosimo da se naše verbalno nasilje u Saboru prenese na ulice i postaje fizičko nasilje. Moramo i mi u Saboru, pa i kada kolega Pupovac nastupa, voditi računa da ne pridonosimo tome - izjavio je Bačić.

Mrsić optužio HDZ za novo uhljebljivanje u Institutu za vode

Saborski zastupnik Demokrata Mirando Mrsić kritizirao je u srijedu u Saboru novi zakon o vodama ustvrdivši kako se njime osniva još jedan "fantomski institut u cilju uhljebljivanja HDZ-ovaca" što je HDZ-ov Branko Bačić demantirao navodeći kako je taj institut nastao prije 10 godina.

- Nakon što je Vlada na čelo inspektorata fino uhljebila Andriju Mikulića pitanje je tko je sljedeći? Hoće li Plenković u ratu u HDZ-u smiriti nekog od svojih izazivača, preko grbače Hrvatskih voda? Tko se od sadašnjih politikanata uhljeba na grbači hrvatskog naroda i ruševinama Hrvatske vodoprivrede vidi na čelu tog fantomskog izmišljenog instituta - upitao je Mrsić tijekom slobodnog iznošenja stajališta.

Tvrdi da se novim zakonom o vodama "ispod radara" osniva novi Institut za vode čiji će jedini komitet biti Hrvatske vode, a da se o tome uopće nije raspravilo nacionalno vijeće za vode, najviše tijelo koje odlučuje o vodno-gospodarskim pitanjima.

"Što skrivate? Za koga se osniva ovaj institut? Kako se to uklapa u zaključak Vlade o smanjenju broja instituta i agencija", upitao je Mrsić vladajuće.

"Majstorska HDZ-ova radionica uhljebljivanja i trošenja javnog novca dolazi do vrhunca”, ustvrdio je Mrsić.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić demantirao je da se osniva Institut za vode radi uhljebljivanja HDZ-ovaca.

Podsjetio je da je on u hrvatski pravni i zakonodavni sustav uveden 2009. godine, dakle prije punih 10 godina i da taj institut nije nikakva izmišljotina ove Vlade niti je nastao kao potreba za bilo čijim zapošljavanjem.

Podsjetio je i da je Vlada ukinula 54 različite agencije, zavoda i instituta. "Da je nama u HDZ-u bilo do uhljebljivanja, onda bi vjerojatno zadržali te agencije i tamo bi bilo dovoljno mjesta za uhljebljivanje”, konstatirao je Bačić.

Mostov zastupnik Miro Bulj u slobodnom iznošenju stajališta upozorio je na "tihu" privatizaciju hrvatskih izvora pitke vode, spomenuvši davanje u koncesiju Jamnice, Lipika, izvora Sv. Roka i Cetine. "Voda je javno dobro, a u ovome trenutku ona postaje dobro samo pojedinaca, ona ne smije biti dobro pojedinaca i ona ne smije biti komercijalno dobro", naglasio je Bulj.

Kao pozitivan primjer naveo je Sloveniju koja je Ustavom zaštitila pitke vode te najavio u ime Kluba Mosta prikupljanje potpisa za izmjenu Ustava kako bi se pitka voda zaštitila i u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • 12.06.2019.

    Ljudi jeste li culi kako pupi lijepi pr*i nije mi jasno kako nije isto tako govorio titi i milosevicu pa danas nebi bilo mrznje,on kao da je zaboravio zasto postoji mrznja!?

  • Gasinci 12.06.2019.

    A ti ga kao upotrebljavas pa znas koliko je kvalitetan?Mrs i ti i HDZ.

  • histria0@yahoo.com 12.06.2019.

    Nisam znao da je Ostojić toliko kvalitetan kao dvoslojni WC papir. Mašala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare