To je to što me zanima!

Osudili incidente: Sve to je neprimjereno, to nam ne treba

Skupina muškaraca, mahom u crnim majicama, u petak je nakratko blokirala glavnu kninsku ulicu pjevajući, među ostalima "Juru i Bobana" i uzvikujući ustaški pozdrav
Vidi originalni članak

Predstavnici hrvatske izvršne vlasti osudili su u petak navečer incidente koji su se dogodili u Kninu nakon službene proslave 21. obljetnice oslobodilačke akcije Oluje, kad je skupina građana uzvikivala ustaški pozdrav i pjevala ustaške pjesme, a zapaljena je i zastava Republike Srbije.

„Iskreno nisam to vidio, a ako toga ima slažem se da nije primjereno“, rekao je potpredsjednik tehničke Vlade Božo Petrov.

Hrvatska neovisnost i domovina mogu se slaviti na lijep način, poručio je Petrov, prenosi Nova TV.

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović ističe da ima i neodgovornih pojedinaca koji na proslavu dolaze sa nepriličnim obilježjima. „Ustaško znakovlje 2016. godine nigdje nije dobrodošlo“, rekao je ministar.

I ratni general Damir Krstičević osuđuje incidente. „Sve to je neprimjereno, to nam ne treba. Domovinski rat je temelj moderne hrvatske države, bili smo dostojanstveni u pobjedi, mislim da danas trebamo biti dostojanstveni i u slavlju“, rekao je Krstičević za HRT.

Skupina muškaraca, mahom u crnim majicama, u petak je nakratko blokirala glavnu kninsku ulicu pjevajući, među ostalima "Juru i Bobana" i uzvikujući ustaški pozdrav, što su građani prijavili policiji. Neki su dizali i ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je izvikivao "Za dom", a ostali odgovarali "Spremni". Glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor potvrdila incident i rekla da policija postupa po prijavama građana.

HNS oštro osudio incidente u Kninu

Hrvatska narodna stranka (HNS) u petak je najoštrije  osudila incidente u Kninu te pozdravila brzu reakciju mjerodavnih institucija, nadajući se da će izgrednici biti najoštrije kažnjeni.

„Svojim ponašanjem nanijeli su tešku sramotu Hrvatskoj i pokazali nepoštivanje prema svim hrvatskim braniteljima i građanima Hrvatske te, nažalost, bacili sjenu na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja“, naglašavaju iz HNS-a.

Skupina muškaraca, mahom u crnim majicama, u petak je nakratko blokirala glavnu kninsku ulicu pjevajući, među ostalima "Juru i Bobana" i uzvikujući ustaški pozdrav, što su građani prijavili policiji. Neki su dizali i ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je izvikivao "Za dom", a ostali odgovarali "Spremni". Neki su mediji objavili snimke muškaraca kako pale zastavu RS.

Policija je uhiotila dvojicu zbog paljenja zastave, a najavila je i rješavanje slučaja u glavnoj kninskoj ulici. 

 

Idi na 24sata

Komentari 213

  • bajica1009 06.08.2016.

    OLUJA je bila završni odgovor velikosrpskoj ideologiji i jasno je da su ljuti i da neće zaboraviti kao ni što mi trebamo zaboraviti oni neka se žeste a mi trebamo pokazati da imamo dostojanstvo i da slavimo sa ponosom. Ovako pojedinci pokazuju da su isti kao njihova plemenska braća preko dunava i drine.

  • bajica1009 06.08.2016.

    Veliki broj uzvanika na pozornici, mislim političara, na krilima te retorike i izjašnjavanja je došao do vlasti i tih pozicija a sada se posipaju pepelom i svetom vodom kako to nepodržavaju a upravo su zadnjih pet godina nositelja stvaranja ove završnice divljanja maloumnika koji samo štete zajedno snjima ovoj zemlji.

  • Shenanigans 06.08.2016.

    Ona debela Kolinda potmaže ustašluk...j....je ko je izabrao za predsjednika 👎🏻👎🏻

Komentiraj...
Vidi sve komentare