To je to što me zanima!

Osuđeni svećenik pedofil djecu spremao za krizmu?

Velečasnog Ivana Čučeka (71) dvije su djevojčice 2000. godine optužile da ih je nasilno dirao po intimnim dijelovima tijela. Čuček je na Kaptolu
Vidi originalni članak

Svećenik Ivan Čuček, koji je prije tri godine osuđen za pedofiliju, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u mjestu Tuhelj u Hrvatskom Zagorju tijekom cijele 2007. godine držao je mise, sprovode, blagoslivljao domove, ali i djeci držao pripravu za krizmu. Velečasni Čuček bi tijekom godine kad god bi bilo potrebno zamijenio župnika Josipa Vnučeca te bi obavljao sve njegove svećeničke dužnosti, u koju spada i priprava djece osnovnoškolskog uzrasta za primanje sakramenta potvrde te ispovijed. Mještani i budući krizmanici potvrdili su da je Čuček, iako tada još na uvjetnoj kazni, bio u kontaktu s djecom. Iako Čučeka većina mještana hvali kao iznimnog svećenika, a djeca ga smatraju i duhovitim, činjenica je da je Županijski sud pri dosuđivanju kazne uzeo u obzir da župnik, zbog starosti (71) i umirovljenja, više nije u doticaju s djecom. Očito je da je tijekom služenja uvjetne kazne bio u kontaktu s djecom.
- Velečasni Čuček došao bi zamijeniti župnika kad god bi on bio na putu za Lourdes ili na godišnjem odmoru, a spavao bi u Župnom dvoru - rekla je zvonarica crkve, kojoj nije smetalo što je svećenik na zamjeni optužen za pedofiliju. Čuček se trenutačno nalazi u Svećeničkom domu na Kaptolu.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 25.02.2008.

    \"tajnamoja\" Ti ne vidiš problem, ali ja ga vidim! Zašto popovi, kad su tak benevolentni pa SEBI opraštaju pedofiliju, ne oproste MENI RASTAVU od sumanutog muža, pa mi dozvole da se ispovijedim i pričestim!!?? Nego su mi na jedvite jade pokrstili djecu iz drugog braka, i to samo zato jer je kum imao poznatog popa kojem je dobro platio! Ali nije mi svečenik na kraju propustio reči :\" Vi morate biti svjesni da su vaša djeca vanbračna!\" Skoro sam mu rekla da to nije istina, jer ako oni ne priznaju rastavu, onda sam ja još uvijek u braku s prvim mužem, pa su i moja djeca bračna (nema veze tko je otac)!! Čudno da ga ne brine šta su sva ona njihova djeca koju su naklepali i skrivaju ih da se ne zna tko im je otac. Ali, \"..zaklela se zemlja raju..\"

  • loly0 25.02.2008.

    ma bi ja njemu dozvolila da se vise priblizi dijeci!! ma treba ga zivog spalit kakav je to svecenik hm!? treba njega bicevat dan i noc a ne da i dalje vodi misu itd...

  • Roci 25.02.2008.

    Bio pedofil pa sad opez svecenik,pisam se ja na Crkvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare