To je to što me zanima!

Osumnjičene silovatelje pustili iz pritvora da mogu na nastavu

Policija je, podsjetimo, u studenom privela petoricu mladića sa zadarskog područja. Njih je srednjoškolka (17) prijavila za silovanje. Dvojica su sada puštena iz pritvora
Vidi originalni članak

Dvojicu od pet mladića koji su početkom studenoga prošle godine na zadarskoj plaži Kolovare silovali djevojku (17) u ponedjeljak su pustili iz pritvora.

Riječ je o maloljetnicima (16 i 17), dok će preostala trojica (18, 19, 22) silovatelja u istražnom zatvoru provesti još najmanje mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Njih trojica se sa slobode mogu braniti samo ako plate jamčevinu koja se kreće od 800.000 do čak milijun kuna. Maloljetnici su na slobodi kako bi mogli ići na nastavu.

Pustili smo ih iz pritvora, ali pod strogim uvjetima; istražni sudac o puštanju mladića

- Dva mladića koje smo pustili iz pritvora u kojem su proveli protekla dva mjeseca pohađaju redovitu školu i dosad nisu osuđivani. No na slobodi će se morati pridržavati određenih pravila - kaže istražni sudac Boris Radman

Silovanoj djevojci ne smiju prići bliže od 200 metara, ne smiju je zvati ni uhoditi. Uz to, svakog se ponedjeljka moraju javiti policiji

Izlazak na slobodu maloljetni je dvojac, navodno, proslavio u selu zadarskog zaleđa iz kojega su sva petorica bludnika. Vršnjaci najmlađeg silovatelja u selu su, kako se govori, napravili feštu dobrodošlice za prijatelja, a neki su na Facebooku ostavljali poruke ohrabrenja mladićima puštenim iz pritvora. ‘Večeras je naša fešta. Ima Boga’, poruka je jedne djevojke na Facebooku.

Mladići su djevojku silovali u noći na 3. studenog prošle godine. Selo u kojem žive zgraža se nad time što su učinili. Dvojica (17 i 22) od njih su prije nekoliko mjeseci s 25-godišnjim prijateljem na Velebitu pištoljem usmrtila bređu kobilu i raskomadala je nožem. Meso su prodali, a ždrijebe koje se uskoro trebalo oždrijebiti ostavili su da ugine. Svima koji su naišli na zastrašujući prizor i vidjeli što su joj mladići napravili, pozlilo je.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • BernySinara Wesker 09.01.2014.

    ‘Večeras je naša fešta. Ima Boga’, poruka je jedne djevojke na Facebooku. pa dobro i ta zenska brani silovatelje fuj

  • ansevar 09.01.2014.

    Svega smo se dotakli, ali nitko da napiše ime sudca koji je doneo tu odluku i ima li možda kčer ili unuku?Bilo bi dobro znati tko nam i kako radi po sudovima.

  • ansevar 09.01.2014.

    zadarsko zaleđe????!!!!Šta će ti mulci u školi?I baš bi volio biti im profesor.Koja je to zatucana sredina, da je slučajno netko od djece iz škole gey ili srbin ubili bi boga u njemu, roditelji bi protestirali , a ovu bezobraznu balavurdiju puštaju kao potencijalnu opasnost među ostalu djecu.I gle vraga još će biti vjerojatne i glavne face u školi. U maloljetnički zatvor i dati im puno rada, rada i rada bez prava na školovanje kako bi cijeli život teško radili i ispaštali zbog svog postupka.Nemojte mi reći još i da silovana djevojka ide u istu školu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare