To je to što me zanima!

Gianni Rossanda i ekipa danas su pušteni iz istražnog zatvora

Gianni Rossanda, Marinko Brgić, Veljko Grbac, Maksimilijan Percan, Dragutin Pavletić i Silvan Kranjc zadržani su zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. Svi su ispitani
Vidi originalni članak

Za šestoricu osumnjičenih Uljanikovaca koji se nalaze u istražnom zatvoru u Rijeci u ponedjeljak je ukinut je pritvor budući da su ispitani svi svjedoci - potvrđeno je iz riječkog Županijskog suda. 

Tako će bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, bivši predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc u tijeku dana biti pušteni da se brane sa slobode.

Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci ispitalo je sve svjedoke koji su na bilo koji način bili involvirani u donošenje poslovnih odluka Uljanik grupe, a zbog čijeg mogućeg utjecaja na svjedoke je navedenima bio određeno dva mjeseca istražnog zatvora.  

VIŠE OD 1000 OTKAZA Tužan dan za radnike Uljanika: 'Došao sam po svoje papire...'

Uz spomenutu šestoricu osumnjičeno je još osam osoba te tvrtka Uljanik plovidba i to za kažnjiva djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prevaru u tvrtkama Uljanik i 3. maj, kojima je tim tvrtkama i državnom proračunu nanesena šteta od 1,2 milijarde kuna.

Sumnja se da su kaznena djela počinjena na području Rijeke i Pule od siječnja 2010. do sredine listopada 2017. godine.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Detox 23.05.2019.

    Još jedan sumrak pravosuđa koji opet po tko zna koji put svojim činom šalje poruku pošten čovjek na robiju , a lopovčine na slobodu. I lopovčine se još imaju pravo sprdati i vikati Hrvatskom poštenom svijetu da su cigani.Pa neznam samo odakle im to pravo da je cigan kad je on sam lopov i barbar.

  • purgerica prva 21.05.2019.

    Zanimljivo, osim RTL-a nitko ni riječi o bezobrazluku, prostačenju ovih bogatuna iz Uljanika i njihovih žena. Zašto se bojite to nmapisati, u videu pokazati?

  • 20.05.2019.

    I sad trk trosit nasu lovu

Komentiraj...
Vidi sve komentare