To je to što me zanima!

Osumnjičenici za ubojstvo Klasnića udaljeni s nastave

U školi u Vinkovcima još su uvijek stručnjaci za psihološku pomoć Ministarstva. Održali su i sastanak s roditeljima učenika iz Josipova razreda
Vidi originalni članak

Jedanaestero učenika Poljoprivredno-šumarske škole iz Vinkovaca, koji su u pritvoru osječkog zatvora zbog sumnje da su 23. listopada u vinkovačkom parku Lenijama napali učenika te škole Josipa Klasnića (16), koji je nakon nekoliko dana umro, udaljeno je do daljnjega s nastave, potvrdio je ravnatelj škole Marinko Džakula. Prema njegovim riječima, takva odluka donesena je nakon sugestija iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kojemu se škola obratila za savjet, a iz kojeg je, kako je rekao, školskim vlastima savjetovana primjena Zakona o srednjoškolskom obrazovanju.
- Nakon što budemo znali što će reći sudske vlasti o krivnji pritvorenih učenika, odredit ćemo i pedagoške mjere - rekao je Džakula dodajući kako u školi, nakon smrti Josipa Klasnića i prvotnog šoka, "sada vlada pomalo neprirodna tišina". Također je potvrdio da su među učenicima i nastavnicima još stručnjaci za psihološku pomoć Ministarstva. Održali su i sastanak s roditeljima učenika koji pohađaju razred u koji je išao Josip Klasnić.
Učenici u dobi od 15, 16 i 17 godina, u 30-dnevnom pritvoru su od 4. studenog po odluci suca za mladež Općinskoga suda u Vukovaru Davorina Smičića. Kako je riječ o maloljetnicima, sudski postupak u njihovu slučaju je tajan.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • cepuljni 13.11.2008.

    ufffff jesu im i odredili kaznu nema sta

  • glavonja 13.11.2008.

    treba ih zatvorit na 10 godina sve jer od takvih idiota samo mogu nastati još veći kad odrastu !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare