To je to što me zanima!

Osvojio je četiri medalje i priliku da počne novi život

Jurica (39) se prije dva dana vratio s Europskih sportskih igara transplantiranih i dijaliziranih. Dok je osvajao medalje dobio je poziv da ima bubreg
Vidi originalni članak

Već planiram izlete i putovanja s obitelji, kaže Jurica Ester (39) dok se u Klinici za urologiju KBC-a Zagreb oporavlja od trosatne operacije presađivanja bubrega. Jurica se prije dva dana vratio s Europskih sportskih igara transplantiranih i dijaliziranih. One noći u kojoj je s obitelji slavio četiri osvojene medalje, iz bolnice je stigao poziv koji je čekao sedam godina.
- Telefon je zvonio nekoliko puta. Nisam se odmah javio jer sam, kao i svaku večer, obavljao devetosatnu dijalizu i bio prikopčan na aparate. Ali netko je bio uporan. Konačno sam se javio i rekli su mi da zovu iz bolnice. Odmah sam znao da sam napokon dobio bubreg. Plakao sam od sreće - dodaje Jurica, koji zahvaljuje donorovoj obitelji. Operirali su ga u petak poslijepodne.  Sad ima tri bubrega od kojih je jedan u funkciji. Za desetak dana očekuju ga izlazak iz bolnice i novi život. Plan mu je podizati svijest o nužnosti davanja organa.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_29428 20.08.2010.

    Jeste li Vi gospodine Jurica bili donator organa prije nego ste razboljeli?

  • piria 20.08.2010.

    Čestitam i od srca želim da poput uspješno izborenih medalja i organizam se izbori s novim organom.

  • baloomba 20.08.2010.

    sve čestitke na osvojenim medaljama i što brži oporavak i da ih bude još uz ozdravljenje.....:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare