To je to što me zanima!

Skupljao je puževe: Pao sa 30 metara visoke stijene i poginuo

Muškarac sa splitskog područja otišao je u branje puževa na području Župe (Turija). U jednom se trenu poskliznuo na mokrom terenu i pao sa stijene visoke 30 metara. Njegovo su tijelo pronašli u četvrtak
Vidi originalni članak

M.P. (56) poginuo je u padu sa stijene visoke 30 metara nakon što je u srijedu navečer sam otišao u prikupljanje puževa u blizini Zagvozda, objavili su u četvrtak navečer iz makarskog HGSS-a. 

Kako se doznaje iz HGSS-a, muškarac iz Splita u Župi (Turija) je bio kod majke i u srijedu navečer otišao je brati puževe, ali se nije vratio. Obitelj ga je zvala u četvrtak, ali nije se javljao na telefon. Oko 10.40 sati iz županijskog centra 112 Split stigla je i dojava u HGSS. 

Osam pripadnika iz Makarske odmah se uputilo na teren te su uz pomoć pripadnika DVD Zagvozd i PGP Imotski započeli pretragu strmog i skliskog terena oko posljednje točke gdje su vidjeli muškarca. U standardnoj proceduri oko potrage zatražili su i lokaciju mobitela unesrećenog muškarca, što je ovog puta bilo od velike pomoći spašavateljima na terenu i u samom pronalasku. 

Kako su nam rekli iz HGSS-a, muškarac je bio prikladno odjeven, ali je pao na skliskom terenu. Prvo su pronašli jaknu na stijeni, a potom oko 13.30 sati i tijelo u podnožju 30 metara visoke stijene. Iz HGSS-a napominju i kako u planine ne treba ići sam već imati pratnju.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Fenix7 17.05.2019.

    Uopće ne razumijem ljude koji sami hodaju po divljini. Bilo zbog skupljanja, branja, lova ili dosade...

  • Roy Ban 17.05.2019.

    ***Admin***: Postovani, molimo vas da ne komentirate opomene Admina. Za sve dodatne informacije uvijek se mozete javiti na e-mail zona@24sata.hr

  • 17.05.2019.

    moraš skupit sve

Komentiraj...
Vidi sve komentare