To je to što me zanima!

Otišao na zahod, a pijani kormilar nasukao tanker

Kormilaru su izmjerili 1,7 promila alkohola. Brod je nasukao na otočić Pokonji Dol pokraj Hvara. Za razliku od kolege kormilara kapetan je bio trijezan
Vidi originalni članak

Motorni tanker Antonia nasukao se na otočić Pokonji Dol kod Hvara u utorak nešto iza ponoći. Istraga je pokazala da je kormilar bio pijan. Inspektori su mu izmjerili 1,7 promila alkohola. Kapetan je za razliku od njega bio trijezan, ali je kobno nasukavanje broda na otok, prema vlastitom iskazu, dočekao na wc-u. Tanker je bio prazan, a sa pet članova posade plovio je od Dubrovnika do Solina. Ipak, imao je oko 1500 litara pogonskog goriva koje pukom srećom nije iscurilo u more. Brod se nakon havarije vlastitim pogonom vratio na pučinu, te uz pratnju jednog tegljača i broda splitske Lučke kapetanije nastavio plovidbu do Solina. Ipak, ronioci su prije nastavka plovidbe popravili dvije rupice na trupu Antonije. Zapovjednik i kormilar će dobiti novčane kazne, a mogu zaraditi i privremeno ukidanje licence.
- Obojici sada slijedi optužni prijedlog pred Prekršajnim vijećem Kapetanije - rekao je splitski lučki kapetan Boris Matošić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kusirica 22.09.2009.

    Na brodu pise \"ZABRANJENO PUŠENJE\" ha ha ha ha?

  • milangirl86 22.09.2009.

    Mega Tanker :-)

  • bellaUna 22.09.2009.

    Bila mu je sila, šta sad i oni fitilje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare