To je to što me zanima!

Otišli su iz 'vile propuh': Lani im oštetili kuću, a sad dali stan

Suznih očiju, Krešo je nakon 54 godine napustio stari kvart u Zagrebu. Sretni su u novom stanu jer su se nakon 20 mjeseci agonije maknuli iz ruševne kuće
Vidi originalni članak

Dom Županovih, ponosa Hrvatske, teško je oštećen prije 19 mjeseci, no i dalje su živjeli u njemu, a napokon su dočekali primjereniji smještaj.

- Sviđa nam se stan. Nakon 20 mjeseci agonije maknuli smo se iz ruševne kuće - oduševljena je Olga Župan (62).

Lani u siječnju njen suprug Krešo (67) skočio je usred noći pred bager i tako spasio susjede Hisonove, čiju je kuću bager navodno slučajno počeo rušiti. Za hrabri čin dobio je nagradu Ponos Hrvatske. Nakon susreta s bagerom dom Hisonovih nije bio za stanovanje. Županima je bager srušio gornji kat, a narušena je statika kuće, no ipak su tamo ostali.

- Početkom godine ponudili su nam stan, no Grad je otezao s uređenjem - kazala je Olga.

Čim im je Grad ponudio stan u Malešnici, prihvatili su ga iako je na četvrtom katu bez lifta, a oni već u godinama. U četvrtak su morali isprazniti svoj kućerak, a Grad ga je zapečatio. Tek tada su Župani dobili ključeve stana. Uz pomoć obitelji i prijatelja preselili su se na drugi kraj grada. Uselili su se, no slijedi bojenje zidova i uređenje, a na kraju i proslava.

Domovi Županovih i Hisonovih su na trasi buduće ceste, koja bi trebala spojiti dva dijela Branimirove ulice u Zagrebu.

Bager je, kako je policija utvrdila, krenuo rušiti kuću na susjednom zemljištu. Protiv vozača i nalogodavca policija je podnijela kaznene prijave, a suđenje još traje.


Idi na 24sata

Komentari 10

  • Šarlota 09.09.2012.

    Suđenje još traje, a nalogodavac još nepoznat? Ha, ha, ha........ Samo da to "suđenje" ne potraje toliko dugo dok ih ne istjeraju iz stana koji su im dali.

  • lang 09.09.2012.

    jadni ljudi ... ne možeš se s rogatima bosti...

  • Yassa 09.09.2012.

    bar da se nešto završi donekle lijepo iako nije pravedno

Komentiraj...
Vidi sve komentare