To je to što me zanima!

Otišli ubijati životinje za krzno pa mamu i bebu ubio medvjed

KANADA: Lovac je otišao provjeriti zamke za životinje, ali je stotinjak metara od kolibe susreo medvjeda kojeg je upucao i ubio. Kad se vratio do kolibe, pronašao je tijela svoje supruge i djeteta
Vidi originalni članak

Valerie Theoret (37) i njezinu desetomjesečnu kćer Adele Roesholt ubio je medvjed ispred kolibe u kojoj su boravile u blizini jezera Einarson u kanadskom Yukonu.

Valeri, inače učiteljica u osnovnoj školi, bila je na porodiljnom dopustu. Vrijeme dopusta je sa svojim partnerom Gjermundom odlučila provesti u kolibi, na parceli za lovljenje životinja koju su iznajmili od države kako bi ondje lovili životinje za krzno.

- Gjermund je otišao provjeriti zamke za životinje, ali je stotinjak metara od kolibe susreo medvjeda kojeg je upucao i ubio. Kad se vratio do kolibe, pronašao je tijela svoje supruge i djeteta - rekao je mrtvozornik zadužen za ovaj slučaj.

- To je veliki udarac. Svi smo potpuno shrvani - rekao je prijatelj obitelji Remy Beaupre.

Gjermud je inače lovio životinje, a Valeire dizajnirala i radila proizvode od krzna

Na području Yukona inače živi oko 7000 grizli medvjeda, ali napadi nisu uobičajeni. Posljednji smrtonosni napad na tom području bio je 2006. godine, piše The Guardian.

Grizliji inače spavaju zimski san između listopada i travnja, ali toplije vrijeme im je poremetilo taj raspored pa su duže budni i izvan brloga.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • spirit lamp 02.12.2018.

    Petljat se sa divljim zivotinjama, pa dobijes sto si zasluzio....zao mi je bebe i medvjeda.

  • 29.11.2018.

    Ufffh tragedija. Ja sam jednom vidjela mamu s dvoje mladih uz sam sumski put. Bome nije mi bilo svejedno. Inace ne kuzim uopce one kojima lov predstavlja zadovoljstvo,..dobro ajde-setat se s puskom po sumi/u drustvu, igrat se lovaca, ajde jos nekako---ALI uperit pusku u srnu ili bilo koju drugu zivotinju,..oduzet joj zivot iz zabave a ocito i zadovoljstva. Ne znam uopce kakvi su to ljudi,.. :/

  • Puky_gbr 29.11.2018.

    Osim ljudi koji nemaju konkurenciju, medvjedi su najveći živi gadovi i njihova stvarna narav nema veze sa PR-om kojim su prikazani kroz crtiće i bajke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare