To je to što me zanima!

Otkaz zbog pršuta: Interspar radnici mora platiti 60.000 kn

Podsjetimo, prodavačica na odjelu delikatesa u Intersparu Suzana Šešo dobila je otkaz pod optužbom da je bez plaćanja pojela sendvič na radnom mjestu uzevši prethodno dvije fete pršuta...
Vidi originalni članak

Poznati slučaj prodavačice zadarskog Interspara Suzane Šešo došao je kraju. Županijski sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu prema kojoj Interspar treba isplatiti obilatu odštetu svojoj nekadašnjoj prodavačici zbog nezakonitog otkaza, piše ezadar.

Podsjetimo, prodavačica na odjelu delikatesa u Intersparu Suzana Šešo dobila je otkaz pod optužbom da je bez plaćanja pojela sendvič na radnom mjestu uzevši prethodno dvije fete pršuta s plate i to golim rukama. Događaj se zbio u rujnu 2015. godine, a nakon brojnih peripetija, sudskih odluka, javnih prosvjeda i medijskog ismijavanja politike austrijskog trgovinskog lanca da se zbog dvije fete pršuta daje otkaz, došlo je i do konačne odluke.

Suzana Šešo je uz pomoć Odvjetničkog društva Korljan uložila tužbu na prvostupanjsku presudu, a Županijski sud u Zagrebu je kao drugostupanjski sud prije dva dana dostavio Općinskom sudu u Zadru presudu koja skoro u cijelosti prihvaća tužbeni zahtjev.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Danijele Ukić presudilo je da Interspar nije smio donijeti odluku o izvanrednom otkazu odnosno da taj otkaz „nije dopušten“ pa stoga ni „radni odnos nije prestao“. 

Kao dan prestanka radnog odnosa određen je datum zaključenja glavne rasprave na Općinskom sudu Zadar koncem prosinca 2016. a ne tri mjeseca ranije, a Intersparu je naloženo isplatiti 23.093 kune na ime naknade štete zbog prestanka radnog odnosa zajedno sa zateznim kamatama, te još sedam bruto plaća u iznosu od po 6.297 kuna. I to sve u roku osam dana.

Idi na 24sata

Komentari 239

  • Stošija 26.11.2018.

    Sud je dosudio tako zato jer se po Zakonu o radu izvanredni otkaz daje radi teže povrede radne discipline, a ovo po njima nije teža povreda, zato je tako dosudio a ne zato što je na NJENOJ STRANI.Ona je uzela nešto što nije njezino i to se zove krađa, nema veze da li je dvi fete ili dva kamiona. Druga je priča o radnicima u centrima, marendi, pauzi, minimalcu..sve to jest ali to je druga tema, u ovom slučaju radi se o krađi. Poslodavac joj je trebao odbit od plaće i dat opomenu pred otkaz, sve pismeno, i slijedeći puta bi ga dobila. A ovo nije kazna za poslodavca nego sami isplate zaostalih plaća jer se ne računa da je dobila otkaz nego da je radila..

  • Narin1 23.11.2018.

    Ja sam u Jugoslaviji radila u Sljemenu kuhali smo za vojsku konzerve graha i gulaša imali smo besplatan doručak i nikome nije palo na pamet ukrasti nešto.

  • Narin1 23.11.2018.

    Ljudi moji kakve gluposti pišete, nemate pametnijeg posla nego štitite poslodavce i mafijaše, neće propasti za dvije šnjitice salame, ali kad oni ne daju plače onda šutite umjesto da smo složni i kažemo dosta je toga kriminala hoćemo pravdu. Zato i jesmo u najljepšoj državi na svijetu najsiromašniji jer smo nesložne svađalice, kad jedno kaže uj drugo fuj. Složna braća kuće grade nesložna ruše, To je naša lijepa Hrvatska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare