To je to što me zanima!

Otkrili do sada nepoznatu bolest i majci spasili život

V. Britanija: Stacey (30) je kašljala, gubila težinu, osjećala slabost i na kraju nije mogla samostalno disati. Liječnici su joj davali još samo godinu dana života
Vidi originalni članak

Majka Stacey Sheppard (30) iz Velike Britanije počela je gubiti težinu i osjećala je slabost. Počela je dobivati infekcije i uskoro nije mogla samostalno disati. Završila je u bolnici. Liječnici nisu znali što joj je. 

- Napravili su niz testova no oni nisu ništa pokazivali. Jako sam kašljala pa su me poslali u London gdje su mi tri puta isprali pluća sa 90 litara vode kako bi izbacili tekućinu koja je blokirala moje dišne puteve - ispričala je Stacey za Daily Mail.  

Britanski znanstvenici uspjeli su Stacey dijagnosticirati rijetku bolest. To je prva dijagnoza te bolesti uopće, a nazvali su je DCML sindrom. Pacijentima s tim sindromom nedostaje vitalne stanice u koštanoj srži koje se bore protiv infekcija. Zbog nedostatka tih stanica ljudi mogu oboljeti od leukemije ili bolesti pluća. 

Stacey su liječnici, nakon što su otkrili od čega boluje, transplantirali koštanu srž. Nakon operacije se počela oporavljati.  

- Od iste bolesti su najvjerojatnije umrli moj otac, moja teta i moj djed. Da nisam otišla na operaciju ostalo bi mi samo godinu dana života. Sad sam puno bolje i mogu se kod kuće igrati sa svojom trogodišnjom kćerkom Ellie - rekla je Stacey.  

Idi na 24sata

Komentari 5

  • astra24 19.02.2011.

    dobro da je dr.House bio na poslu

  • pernica 19.02.2011.

    imam prijateljicu koja sliči na ovu ženu,uvijek me zanimalo kako to da crnke-za koje se kaže da imaju jače gene od plavuša, crvenokosih rađaju djecu koja ama baš ništa ne sliče na majku već na oca-tako je i ovdje, a i kod te moje prijateljice-djeca su joj isto crvenokosa na muža-svih troje!!!!! morala sam to primjetiti! ovoj ženi želim brz oporavak!!!!!

  • mookie 18.02.2011.

    Boze, daj nam snage da prezivimo sve bolesti kojima smo okruzeni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare