To je to što me zanima!

Otkrili grobnicu u kojoj je tijelo sisačkog zeta Davida Hainesa?

Dragana Haines, Siščanka čijeg su supruga Škota 2014. godine ubili pripadnici Islamske države, kazala je da bi htjela dostojno sahraniti muža, moći mu otići na grob i zapaliti svijeću
Vidi originalni članak

Forenzičari su istražili masovnu grobnicu kod Raqqe u Siriji u kojoj su, vjeruje se, tijela zatočenika iz Europe i SAD-a koje su smaknuli članovi džihadističke skupine 'Beatlesi' sa zloglasnim Jihadi Johnom na čelu.

ZLI KALIFAT Krvavi fanatici: Oni uživaju dok se svijet trese od užasa i smrti

- Dvojica osumnjičenika otkrili su detalje o mjestu na kojem su zatočenici zakopani - kazao je izvor, javlja Daily Mail

Ta dvojica vjerojatno su nedavno uhićeni Aleksanda Kotey (34) i El Shafee Elsheikh (34). Pripadali su spomenutoj četveročlanoj ćeliji nazvanoj po slavnim glazbenicima zbog svoga britanskog naglaska.

Nakon što su ih ispitali, počele su pretrage sirijske pustinje.

UHITILI IH U SIRIJI Udovica sisačkog zeta: 'Dajte mi 6 sati nasamo s ubojicama'

Među tijelima ubijenih od ruke Jihadi Johna je i ono Davida Hainesa, škotskog humanitarca koji je bio u braku sa Siščankom Draganom Haines. Uhićeni džihadisti otkrili su lokaciju na kojoj su ostavili i tijela njegovih kolega, Alana Henninga (47), Jamesa Foleya (40), Stevena Sotlofa (31) i Petera Kassiga (31).

Američke vlasti tvrde da je riječ o terorističkoj ćeliji koja je dekapitirala ukupno više od 27 zapadnih taoca, a nepoznat je točan broj ljudi koje su mučili.

'OBEZGLAVLJIVAO' U VIDEU Kći sisačkog zeta: Rod Stewart je ismijao ubojstvo moga tate

Točna lokacija grobnice nije otkrivena zbog straha da bi snage ISIL-a mogle napasti područje koje je trenutno pod nadzorom sirijske vojske.

Predvodnik 'Beatlesa' Jihadi John ubijen je 2015. u zračnom napadu, a četvrti član skupine Aine Davis služi zatvorsku kaznu u Turskoj zbog presude za terorističko djelovanje.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • marijan50 18.02.2018.

    Žao mi ga je strašno. Isto ko i Salopeka, mog slavonca. Al koji klinac ih je tjerao kod divljih arapa u ratna područja? Mi kršćani smo zaista maloumni ako idemo za novcem u ta divlja područja. Novac se može itekako dobro zaraditi i kod nas u kršćanskom svijetu. Ovo je sve ludilo! Odeš tamo i odsijeku ti glavu! Hvala vam muslimani na pozivu, al ja ostajem ovdje.

  • 18.02.2018.

    Žalosno je šta je tako poginuo ali koji humanitarni djelatnik zar još neko vjeruje u takve price

  • ri_ko_k_sni_123 18.02.2018.

    "Točna lokacija grobnice nije otkrivena zbog straha da bi snage ISIL-a mogle napasti područje koje je trenutno pod nadzorom sirijske vojske." pa ukoliko je informacija tocna, onda valjda i isilovci znaju gdje je grobnica, ne moraju u novinama procitati lokaciju. Da ne pricam uopce koliko je ovo nebulozna recenica iz drugih kuteva jer je to podrucje oslobodjeno

Komentiraj...
Vidi sve komentare