To je to što me zanima!

Otkrili ih: Katolička banka ulagala u oružje i cigarete

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Katolička banka Pax iz Kölna ostala je ponižena nakon što je otkriveno njezino licemjerje. Prije velikog skandala hvalili su se etičkim ulaganjem
Vidi originalni članak

Njemački list Der Spiegel otkrio je da njemačka katolička banka Pax, sa sjedištem u Kölnu, ulaže u oružje, kontracepcijske pilule i cigarete. Nakon što su ih raskrinkali, banka se odmah ispričala javnosti. Između ostalog uložili su 580.000 eura u kompaniju BAE System koja proizvodi nuklerane podmornice i vojne zrakoplove, 160.000 u proizvođača antibebi pilula Wyeth, 870.000 u duhanske tvrtke British American Tobacco i Imperial Tobacco. Prije skandala hvalili su se etičkim ulaganjem, te su tvrdili da novac nikada ne bi dali proizvođačima oružja i duhana te onima koji se ne pridržavaju katoličkih uvjerenja. Glasnogovornik Pax banke rekao je da će odmah i bez negativnih posljedica za svoje klijente ispraviti pogreške. Direktor banke također se javno ispričao i rekao da će sporne udjele prodati već danas.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • sprinterica 03.08.2009.

    vjera je jedno a crkva nešto drugo, da bih bila vjernik ne treba mi nikakva crkva ni svećenici

  • damok 03.08.2009.

    pospaljivat ih na lomači, sve do jednog.

  • johannisthal 03.08.2009.

    To nije nikakava novost, a sta se tice katolicke crkve, tu me ama bas nista vise nemoze iznenaditi. Treba tu instituciju dignut u zrak. Nama propovijedaju vodu, a sami loceju vino. Banda!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare