To je to što me zanima!

Papu Ivana Pavla proglasit će svecem: Izliječio joj aneurizmu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Papa Franjo u petak je potpisao dekret kojim će se papu Ivana Pavla II. proglasiti svecem. Točan datum ceremonije znat će se nakon sljedećeg sastanka
Vidi originalni članak

Ozdravljenje Floribeth Mora Díaz s Kostarike drugo je čudo pape Ivana Pavla II. 

Floribeth, majka četvero djece i baka četvero unuka, došla je u bolnicu u travnju 2011. godine sa stravičnom glavoboljom. 

- Strašno me boljela glava. Nikada mi nije bilo tako. Držala sam rukama glavu koliko me boljelo. Muž me natjerao da odemo u bolnicu - rekla je Floribeth. 

Odmah su je hospitalizirali i dijagnosticirali aneurizmu u mozgu. 

Liječnici su pozvali njezinog supruga, bivšeg vojnika, i objasnili mu koliko je ozbiljno stanje, ali i rekli da joj ne mogu pomoći.

- Želio sam umrijeti - rekao je suprug. Izašao je iz bolnice, sjeo na pod i počeo plakati. 

Pacijentica je imala aneurizmu i došlo je do krvarenja. Bez kirurškog zahvata problem je nestao. Nikada nisam čuo da se igdje u svijetu to dogodilo, rekao je neurokirurg Alejandro Vargas Román

Tada je čuo glas Ivana Pavla II. 

- Diži se! Diži se! - govorio mi je. Sigurno mi je deset puta to ponovio. Nemoj se bojati. Poslušao sam ga - rekao je. 

Na dan beatifikacije Ivana Pavla II. Floribeth je ostala budna kako bi gledala ceremoniju. Sljedeće jutro na naslovnici novina vidjela je sliku Ivana Pavla II. kako rukama poziva da se digne. 

- Bila sam iznenađena. Govorio mi je da se ne bojim i da ustanem iz kreveta. Rekla sam 'da, gospodine!'. Digla sam se. Mužu nisam ništa govorila. Bojala sam se da će misliti da sam poludjela - rekla je. 

Na sljedećoj kontroli, nekoliko dana kasnije, nije bilo ni traga od neizlječive bolesti. 

Komisija teologa potvrdila je drugo čudo Ivana Pavla II.

- Pacijentica je imala aneurizmu i došlo je do krvarenja. Bez kirurškog zahvata problem je nestao. Nikada nisam čuo da se igdje u svijetu to dogodilo - rekao je neurokirurg Alejandro Vargas Román potvrdio je i nestanak aneurizme. Stručnjak nema medicinsko objašnjenje.

Komisija teologa iz Vatikana potvrdila je drugo čudo. Radi se o neobjašnjivom ozdravljenju, za koje je Vatikan istaknuo kako će začuditi cijeli svijet. Prvo čudo po zagovoru Ivana Pavla drugog bilo je ozdravljenje redovnice Marie Simon Piere.

Papa Franjo u petak je potpisao dekret kojim će se Ivana Pavla II. proglasiti svecem, ali ne zna se još datum. Bit će proglašen na ceremoniji koji će se znati nakon sljedećeg sastanka.

Istoga dana proglasit će svetim i Ivana XXIII.

Idi na 24sata

Komentari 724

  • IvanŽignić 08.07.2013.

    Čuda su sve jeftinija, ako uopće postoje. Za potvrdu nečije vrijednosti, ona su za mene smijurija. Vrijednost nečijega morala se po meni ne mora dokazivati čudesima. Pogotovo se ne može dokazati da je netko posmrtno postao stanovnik neba, umjesto čistilišta ili pakla. Čudo bi bilo da nakon 2000 godina opet netko živ izađe iz groba, kako je najavljeno i "potvrđeno" u evanđeljima kao početak spasa svijeta. Takvih čudesa nema ni za lijek. U znanstveno potvrđenoj povijesti nikada ih nije ni bilo. Bilo bi ljepše čovjeka, uzora, počastiti bez tih djetinjastih vjerovanja.

  • iMac 07.07.2013.

    ako i postoje cudna ozdravljenja od strane crkve dakle od boga pitam se na osnovu cega bog bira koga ce ozdraviti a koga ne, mislim ogroman broj ljudi se moli bogu za ozdravljenje a tek poneki se izljece na takav nacin dakle bog vrsi selekciju pa bi bilo dobro znati na osnovu cega, nemojte samo odgovarati da to samo bog zna i da je sve u njegovim rukama

  • Mjerilo 07.07.2013.

    Prava Istina koju nemozes prihvatit, a znas da je tako; http://www.youtube.com/watch?v=gmbtjzULMIA

Komentiraj...
Vidi sve komentare