To je to što me zanima!

Otočić Aitutaki šokiran: Netko im je prvi put opljačkao banku

Iz banke na otočiću Aitutaki tijekom noći je nestalo 164.000 dolara. Gradonačelnik je uvjeren da nitko od njegovih pobožnih stanovnika nije kriv. Sumnja na turiste
Vidi originalni članak

Bogobojazni stanovnici otočića Aitutaki u Cookovom otočju, šokirani su prvom pljačkom banke u povijesti, u kojoj je odneseno oko 164.000 dolara. Gradonačelnik otoka John Baxter uvjeren je da krivac nije netko od 1.800 stanovnika otoka. 

- Mislim da je ovo prvi put da je opljačkana neka banka. Ovdje svatko zna svakoga i mislim da krivac ne živi na otoku - rekao je Baxter. 

Novac je iz Banke otočja Cook nestao tijekom noći prošlog tjedna, no policija ne želi govoriti o detaljima. Nisu željeli potvrditi ni da je banka bila 'osigurana' samo jednim katancem. Ova i druge dvije banke na otoku od tada su pojačale osiguranje. 

Aitutaki je jedan od prvih otoka u južnom Pacifiku koji je prihvatio kršćanstvo i kao takav se oduvijek ponosio svojom pobožnošću. Na površini od samo 18 kvadratnih kilometara ima više od 20 crkava desetak vjera, a nedjeljom ne radi apsolutno ništa i tog dana turisti ne mogu ni doći ni otići s otoka, piše Australia News.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • miki 30 18.08.2011.

    stvarno bolestan narod samo JEB... HDZ.

  • Magellan 18.08.2011.

    Mislim da bi im ipak bilo bolje da ih je James promašio tokom svojih "istraživačkih" pohoda.

  • đenka01 18.08.2011.

    hahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare