To je to što me zanima!

'Otpremnina Plive od 300 tisuća kuna je obična laž'

Oko 790 radnika u Plivi koji će dobiti otkaze ogorčeni su napisima da će dobiti 300.000 kuna otpremnine. Tvrde da je iznos u pola manji
Vidi originalni članak

Porukom pod naslovom 'Istina o Plivinim otpremninama' grupa radnika koja bi uskoro trebala dobiti otkaz u Plivi obratila se medijima. Tvrde da prosječna otpremnina nije 300.000 kuna, već upola manja. 
- Radnik s neto osobnim dohotkom od sedam tisuća kuna i sa 27 godina radnog staža, dobit će otprilike 200.000 kuna, i to umanjeno za porez. Ima i onih čija su primanja i 30.000 kuna, što je temelj za veliku otpremninu, ali njihov broj je zanemariv. Prosjek osobnog dohotka za 790 ljudi koji će dobiti otkaz je oko šest tisuća kuna - tvrdi zaposlenik Silvio Zednik. Predstavnica sindikata energetike, kemije i nemetala Jasenka Maloseja izjavila je za HTV kako je možda bilo nespretne interpretacije o visini iznosa, te kako će veće otpremnine dobit tek pojedinci. U Plivi su rekli da radi zaštite osobnih podataka svojih zaposlenika nisu u mogućnosti komentirati pojedinačne iznose, no kako stoje iza svih podataka o bruto iznosima koji su u ponedjeljak izneseni na konferenciji za medije.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • drug Tito_1 10.02.2009.

    Dobit će siću kolko gazda bi mogo dat, ali lova je trenutna, di su nam naši neovisni ljekovi, naši neovisni stručnjaci.......e jesmo budale na kvadrat di smo se doveli.

  • user_30111 10.02.2009.

    To je za plakat. Tko je i mislio da će dobiti tako visoke otpremnine? Najlakše je otpustit ljude!

  • budi svoj 10.02.2009.

    Naravno da su Židovi pametni i oprezni i da se neće razbacivat s lovom. To je sad njihova firma i ako žele mogu svim zaposlenima dati otkaz i minimalnu zakonsku otpremninu i preselit firmu u Indiju naprimjer. To je nažalost kapitalizam. Nije nas nitko tjerao na prodaju i pljačku od strane veronaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare