To je to što me zanima!

Otrovali se klorom: Učenici povraćali u Termama Tuhelj

U Opću bolnicu Zabok prevezli su osmero učenika, svi su stari devet godina. Nakon pružene liječničke pomoći njih 7 su pustili na kućnu njegu, a jednog su zadržali na promatranju. U Tuheljskim Toplicama bili su u školi plivanja
Vidi originalni članak

Zbog prevelike koncentracije klora u bazenima u Tuheljskim Toplicama u petak je pozlilo učenicima trećih razreda dvije osnovne škole iz Zagrebačke županije. Oni su bili u školi plivanja, a oko 10 sati su počeli povraćati

Izbezumljeni nastavnici nazvali su Centar 112 u Krapini koji je odmah alarmirao Hitnu medicinsku pomoć. U Opću bolnicu Zabok prevezli su osmero učenika, svi su stari devet godina. Nakon pružene liječničke pomoći njih sedmero su pustili na kućnu njegu, a jednog učenika su zadržali na promatranju.

Krapinski Centar 112 alarmirao sve nadležne službe, inspekcije, policiju, Toksikološki zavod u Zagrebu. 

Ovo nije prvi put da je zbog veće koncentracije klora od dozvoljene djeci pozlilo na bazenima u Tuheljskim Toplicama. No i u ranijim slučajevima nalazi vode pokazivali su tek manje odstupanje klora od dozvoljenog. Nikad dosad nije odjednom pozlilo tolikom broju djece.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • SUSSIE_1 28.02.2015.

    Kako je moguće da pozli nekolicini djece, a uprava toplica mudro šuti i ne upozori ostale kupače nego kaže da je to zbog preosjetljivosti djece na klor...Pa tko bi mogao progutati priču da se u jednom razredu nađe toliko preosjetljive djece ? Iskreno, zbog ovog ZATAŠKAVANJA PROBLEMA netko bi trebao ostati bez svoje udobne i dobro plaćene fotelje.

  • ajetodoo 28.02.2015.

    Ima djece(a i odraslih ) koji su alergični na vodu.

  • El Tractor 28.02.2015.

    Samo more, kakvi bazeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare