To je to što me zanima!

Otrovali su Medu, ljubimca svih mališana iz Sesveta

Plačući djeca se prisjećaju kako ih je Medo pratio u školu i čekao pred njom, a znali su ga i zajahati. Obožavao je djecu i podnosio sve nestašluke
Vidi originalni članak

U naselju Blage Zadre u zagrebačkim Sesvetama prije godinu i pol netko je ostavio mladog mješanca. Izrastao je u psa velikog poput rotvajlera, no blage naravi. Djeca su ga obožavala i nazvala Medo. Prošli utorak mu je pozlilo. Djeca su ga odvela veterinaru. Dobio je transfuziju i sve moguće lijekove, no nije mu bilo spasa. Uginuo je u nedjelju.
- Sumnjamo da je Medu uništila kombinacija piroplazmoze, koju prenose krpelji, i otrova koji mu je netko postavio - kaže Monika Potočki iz Udruge za zaštitu životina Spirit. Tugu pokušavaju ublažiti igrom s drugim psima. Plačući, prisjećaju se kako ih je Medo pratio u školu i čekao pred njom, a znali su ga i zajahati. Obožavao je djecu i sve je njihove nestašluke strpljivo podnosio. Nije im jasno kome je tako dobar pas mogao smetati. Djeca nikad neće doznati od čega je točno uginuo Medo jer je analiza krvi i ostalih organa preskupa. Zahvaljuju i veterinarki Lei Kreszinger, koja ga je pokušavala spasiti. No zabrinuti su kako će platiti 5000 kuna za liječenje. Traže pomoć od stanara naselja Blage Zadre i do jučer su sakupili 2305 kuna. Mole da im se pomogne uplatom na račun udruge Spirit, s napomenom “Za Medu” u RBA 2484008-1104087897.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • anerol 09.09.2009.

    klincima svaka čast za skupljanje novaca ali ipak mislim da bi gospođa veterinarka mogla spustiti cijenu liječenja pa šta je radila za 5000 kuna???

  • snork 09.09.2009.

    Ma kakvih 5000 kuna? Pa nije mu operacije radilaLjudi su stoka.

  • johannisthal 09.09.2009.

    Zivotinje su bolji ljudi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare