To je to što me zanima!

Otrovna pjena prekrila svetu rijeku, vjernici se u njoj kupaju: 'Nemamo izbora, to je ritual'

Za hinduiste, rijeka Jamuna predstavlja istoimenu božicu, kći boga suca i brata Jame, boga smrti. Hinduisti, ritualom kupanja u rijeci, vjeruju da ih to spašava od umiranja u agoniji
Vidi originalni članak

Nevjerojatne snimke stižu iz indije - otrovna pjena prekrila je dio jedne od svetih indijskih rijeka Jamune, koja sad izgleda kao kupka s pjenom i mjehurićima. Unatoč tomu, hinduisti ne odustaju i svejedno se u njoj kupaju, okruženi 'oblacima pjene', što se vidi na snimkama.

Stanovnici govore da nemaju izbora iako je Jamuna, koja je inače pritoka Gangesa, ekstremno prljava i da se sveti ritual mora obaviti. Nadaju se da će vlada pokušati riješiti problem, javlja BBC.

Za zagađenje rijeke krive kanalizacijski otpad.

Za hinduiste, rijeka Jamuna predstavlja istoimenu božicu, kći boga suca i brata Jame, boga smrti. Hinduisti, ritualom kupanja u rijeci, vjeruju da ih to spašava od umiranja u agoniji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 09.11.2021.

    Vise me brinu oni, koji kao "turisti" posjecuju takve destinacije...!!!!

  • Djevica od 1845 09.11.2021.

    Isprane glave religijom.

  • Luton Town 09.11.2021.

    nisam nikada rekao za niti jedan narod to, ali indicijci su bolestan i prljav narod, pa tamo se kupaju u rijeci gdje lesevi polivaju, jedu ribe od tamo, kenjaju po cestama.... kada citate najvece bizarnosti tipa "macka se rodila s ljudskom glavom, beba se rodila trudna".... znate da je to indija. to treba napalmom srediti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare