To je to što me zanima!

Otvoren treći vrtić i jaslice: Ima podno grijanje i prima 64 djece

U Poreču otvoren još jedan vrtić čime se podiže životni standard mještana. Mališani će uživati u prostranim sobama s podnim grijanjem
Vidi originalni članak

Izgradnjom novog vrtića i jaslica u porečkom prigradskom naselju Žbandaj, a kojeg je u subotu zajedno s mališanima otvorio porečki gradonačelnik Loris Peršurić pred mnoštvo uzvanika, priveden je kraju još jedan ciklus kojime se povećava životni standard ovoga kraja. 

- Prenamjenom bivše poslovne zgrade u središtu naselja u građevinu javne i društvene namjene – dječji vrtić i jaslice, igrališta te uređenje pristupne prometnice, nastavljamo pozitivnu praksu pretvaranja derutnih prostora u korisne sadržaje. Osim što smo u tri godine otvorili već treći vrtić i jaslice, ovo ujedno predstavlja i vrlo konkretnu demografsku mjeru, i šalje poruku mladima i mladim obiteljima koji planiraju obitelj da Grad itekako vodi računa o potrebnoj infrastrukturi i sadržajima. Mandat je definitivno obilježilo ulaganje u naše najmlađe – od izgradnje dviju osnovnih škola s pripadajućim dvoranama, gradnje tri vrtića i jaslica pa sve do početka gradnje nogometnog kampusa. Trudit ćemo se i dalje ravnomjerno razvijati sve naše mjesne odbore i potrebne sadržaje, kazao je gradonačelnik Peršurić uz zahvale ravnateljice vrtića Divne Radole. 

Novotvoreni objekt primati će 64 djece, ima ukupnu neto korisnu površinu od 571,80 metara kvadratnih, a valja istaknuti i da vrtić ima dizalicu topline za grijanje (podno) i hlađenje (ventilokonvektori), te potpuno opremljenu kuhinju za pripremu jela, dok će na katu biti uredi za osoblje. Okoliš ima dvorište za djecu površine 650 metara i parkiralište s 12 parkirnih mjesta, a sveukupna cijena iznosila je pet milijuna kuna bez PDV-a. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ja... 08.05.2021.

    U to triba ulagat..vrtiće i škole a ne spomenike domovini i te đireve

  • Akronijanac 08.05.2021.

    E da su nam izbori barem svaki mjesec

Komentiraj...
Vidi sve komentare