To je to što me zanima!

Otvorili sef s Titovim stvarima, sadržaj još neko vrijeme tajna

Tročlana državna komisija u srijedu je, nakon više od tri desetljeća, otvorila sefove sa stvarima Josipa Broza, a sadržaj će ostati tajna dok se ne utvrdi priroda stvari
Vidi originalni članak

Tročlana državna komisija u srijedu je, nakon više od tri desetljeća, otvorila sefove sa stvarima Josipa Broza Tita, pišu Nezavisne novine.

U ime predsjednika Srbije sef su otvorili njegovi savjetnici Oliver Antić i Milorad Simić, te zamjenik glavnog tajnika predsjednika Nenad Jevremović. Idućih desetak dana sadržaj sefa ostat će tajna, dok se ne utvrdi priroda nađenih stvari. Takav dogovor napravljen je i s predsjednikom Tomislavom Nikolićem. 

Komisija će utvrditi sadržaj vreća, a u jednoj od njih je popis onoga što se nalazi u ostalima. Posao Komisije sada je usporediti pronađene stvari sa stvarima s popisa i utvrditi nedostaje li nešto. Također, Komisija će utvrditi radi li se o Titovim osobnim stvarima ili o vlasništvu države. Ako utvrde da u vrećama ima Titovih osobnih stvari o tome će obavijestiti sud. 

Podsjetimo, 11 vreća s Titovim stvarima u trezoru Narodne banke Srbije je već 33 godine, a na otvaranju nisu smjeli biti članovi obitelji ni njihovi odvjetnici.

Idi na 24sata

Komentari 277

  • TomislavVk 12.04.2013.

    Možete vi laprdati što god hoćete, ali taj "DIKTATOR" kako ga danas nazivate imao je najveći sprovod u povijesti čovječanstva, nađite mi još neku slavnu osobu koja je imala tako veliki i veličanstveni ispraćaj na vječni počinak. Bio je legenda i pojam jednog boljeg i ljepšeg vremena u kojem nisam gledao ljude kako kopaju po kontejnerima i prose za komad kruha, a kažete kako vam je sad dobro, kad vam je tako dobro zašto se onda stalno žalite, uživajte u toj dobroti (ne dao Bog nikom ovakve dobrote kakva je danas u Hrvatskoj)!

  • Cro1941Templar 12.04.2013.

    možda u sefu piše di je moje sa tavana žito, ili zašto je pomeo tavane do zrna...ili gdje su nestali HRVATI sa Bleiburga i križnog puta ili zašto je ubijeno 500 000 Hrvata... ili kako je gmizat po paklu ?

  • RamizKijakovic 12.04.2013.

    neznam zasto kad se spominje ime tito vecina njih odma protiv,,, a uostaol to su balavci koji neznaju nos obrisati... za vreme tita vasi su roditelji mogli sredit ili napravit kucu ajde sada napravite vi,,pa pogledajte koje place ovi u parlamentu imaju ....sramota a ljudi umiru od gladi

Komentiraj...
Vidi sve komentare