To je to što me zanima!

Otvorili svoja vrata: Ovo je kao lunapark. Želim biti vatrogasac

Nekoliko tisuća Zagrepčana iskoristilo je blagdan i lijep dan kako bi posjetili Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba. Na samom ulazu djeca su dobila rasporede sati, bilježnice i mandarine
Vidi originalni članak

Nekoliko tisuća Zagrepčana iskoristilo je blagdan i lijep dan kako bi posjetili Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba. Već od ranog jutra roditelji su doveli djecu kako bi vidjeli kako izgledaju vatrogasni kamioni, što u njima mogu pronaći te kako izgleda i sama postaja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najviše pitanja bilo je oko spuštaonice, šipke uz pomoć koje vatrogasci brzo dolaze do svlačionica i kreću u akciju. Gasitelji su za najmlađe organizirali natjecanje u gašenju improvizirane kuće te su vodenim mlazom morali pogoditi prozore. Osim tog, mališani ali i odrasli mogli su isprobati užad i opremu za spuštanje. Kako se ona koristi u pravoj akciji, vatrogasci su im pokazali spuštajući se s tornja postaje.

- Ovo izgleda kao lunapark. I ja želim biti vatrogasac - rekao je jedan mališan u pratnji roditelja.

Koliko je zahtjevan taj posao, organizator je pokazao kroz simulacije požara u kuhinji te požara konzervi sprejeva. Ujedno su jedan šator ispunili neopasnim dimom u kojem su okupljeni mogli doživjeti kako je vatrogascima kad ulaze u opožarene kuće i zgrade.

Izveli su i pokaznu vježbu spašavanja iz automobila, a vatrogasci-ronioci zaronili su u bazen kojeg koriste za vježbe. Na samom ulazu djeca su dobila rasporede sati, bilježnice i mandarine kako bi se malo zasladili. Osim vatrogasaca u Danima otvorenih vrata sudjelovao je i Hrvatski auto klub sa simulatorom prevrtanja, te policija i Hrvatski crveni križ sa svojim preventivnim akcijama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare