To je to što me zanima!

"Ova će godina biti početak zaokreta prema uspjesima"

Predsjednik Ivo Josipović u svojoj je čestitku građanima istaknuo kako je 2010. godina bila vrlo teška, no ističe kako 2011. godinu treba dočekati s optimizmom
Vidi originalni članak

Godina iza nas ostat će nam u sjećanju kao teška. Ali u neku ruku bila je to i godina koju možemo smatrati prekretnicom. Iako su izostale kvalitetne i cjelovite reforme u gospodarstvu i javnim financijama, iako je ostalo još mnogo toga što se mora učiniti u reformi pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, jačanju demokracije i ljudskih prava, možemo ustvrditi da su reformski procesi dostigli razinu koja Hrvatsku sasvim približava članstvu u Europskoj uniji. 

Reakcija na zlouporabe u vlasti, korupciju i organizirani kriminal pokazuje da je Hrvatska sve više demokratsko društvo u kojem pravna država i zakoni djeluju jednako prema svima, pa i prema najvišim dužnosnicima. Upravo je odlučna borba protiv korupcije i organiziranog kriminala glavna pozitivna oznaka protekle godine. Prošla godina bila je prekretnica i u prevažnim odnosima s našim susjedima, u odnosima u regiji. Novi odnosi, utemeljeni na međusobnom uvažavanju, suradnji i želji da se otvorena pitanja riješe, jamče jačanje sigurnosti u regiji i velik doprinos uzletu naših gospodarstava. Ali Hrvatska može i mora puno bolje. Zato 2011. godinu čekajmo s optimizmom. Oslonimo se na vlastitu kreativnost, hrabrost, znanje i marljivost. Dobrih rješenja za Hrvatsku svakako ima. Optimizam možemo graditi na svakodnevnim primjerima mnogih uspješnih pojedinaca i kolektiva na svim područjima društvenoga života. 

U gospodarstvu, znanosti, kulturi i sportu imamo uzore koje ističemo – njima se ponosimo, hrabrimo i nadahnjujemo! Gotovo sam siguran da će Hrvatska u 2011. dovršiti pregovore s EU i na referendumu dobiti potporu za članstvo. Dolazeća godina mora biti godina odlučnog zaokreta potrebnog da bi Hrvatska bila uspješno društvo. Rad, blagostanje, povjerenje, poštenje, pravda i pravna država, duhovnost i solidarnost, vrijednosti su koje želim Hrvatskoj. Vjerujem da ih naša Domovina može ostvariti i zato Novu 2011. dočekajmo ispunjeni optimizmom i nadom...

Idi na 24sata

Komentari 23

  • RaulRayya 03.01.2011.

    svi su oni ista gamad pod istim krovom!

  • drago - ante 02.01.2011.

    Kad ovaj kupi radno odijela ,ja poklanjam sve svoje Državi.

  • depeche mode 02.01.2011.

    Ma ima da svi pljunemo u ruke i primimo se posla....hahahaha.....pa kome ti prodaješ fore čovječe u Hrvatskoj se ne proizvodi skoro pa ništa,osim par jačih firmi koje su ionako u rukama privatnika stranih ili naših i nikad ne plaćaju porez na dobit.Nema nikakve budućnosti ostat ćemo na margini europe kao statistika bez ikakvog utjecaja,a mi hrvati ionako u očima europe smo građani drugog reda,kao puno smo bolji od rumunja ili albanaca kojimase volimo rugati i koji nam sve više služe za usporedbu.Prema tome okrenimo se za 360 i krenimo u novom smjeru gdje nas ćeka boljitak,možda ako budemo brzi dobimo i čarobnu četku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare