To je to što me zanima!

Ova slika otkriva vam na što sve odlazi novac iz vaše plaće

Poduzetnik Hrvoje Merki u viralnoj objavi na Facebooku pokazao je u jednostavnom grafu koliko se našeg novca izdvaja državi te naglasiti jesmo li time dobili vrijednost za naš novac
Vidi originalni članak

Svi znamo da bruto iznos naše plaće pojedu porezi, prirezi i druga davanja, koja jednostavno moramo platiti, no mnogima od nas teško je predočiti koliko na što sve odlazi naš zarađeni novac. 

Poduzetnik Hrvoje Merki na svom Facebook profilu objavio je tablicu koja na najjednostavniji način prikazuje koliko se naše plaće izdvaja za razne namete. 

Kako pokazuje, naša plaća se sastoji od osam dijelova, a ono na što je htio ukazati je kako jedino na što imamo utjecaj je iznos neto plaće i izbor mirovinskog fonda.

Njegova tablica prikazuje prosječnu bruto plaću za kolovoz i to za osobu koja živi u Zagrebu gdje se plaća 18 posto prireza. Ono što ne prikazuje su razni drugi nameti poput televizijske pretplate, poreza i registracija vozila, komunalnih naknada...

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Yassa 08.10.2017.

    Abschied von kroatien, farvel til kroatien, addio alla croazia, goodbye to croatia itd. , što dalje iz zemlje u kojoj vlada feudalizam i robo vlasništva bilo kuda gdje se može živjeti od rada.

  • Yassa 08.10.2017.

    možda je najbolje goodbye to croatia,

  • Yassa 08.10.2017.

    primjećujemo da je rajko gadno nagrebusio, država i razni izmišljeni administratori gule kožu

Komentiraj...
Vidi sve komentare