To je to što me zanima!

Ovako iz zraka izgleda kamp koji je vojska podigla u Dubravi

Hrvatska vojska je intervenirala u slučaju krize s pandemijom korona virusa te je u dvorištu KB Dubrave postavila ekspedicijski kamp sa oko 300 mjesta koji će služiti kao respiratorni centar
Vidi originalni članak

Bad Blue Boysi su pomogli u pripremi terena, a zatim je vojska postavila budući respiratorni centar na području KB Dubrave. Zasad je postavljeno 25 šatora, a moguće je da će na tom području biti postavljeno još šatora koji će služiti kao mobilna bolnica u borbi sa pandemijom korona virusa.

POGLEDAJTE GALERIJU

- S obzirom na to da Hrvatska vojska intervenira u slučaju potrebe civilnog stanovništva, postavljamo kamp sa smještajnim kapacitetima, oko 300 mjesta - rekao je pukovnik Slavica za 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, ovakav amoodrživi ekspedicijski kamp služi za smještaj postrojbe veličine oko 300 vojnika, primarno u inicijalnoj fazi ratnih, ali i mirnodopskih misija/operacija u ekstremnim uvjetima. Radi se o samoodrživom šatorskom kampu za ekstremne uvjete koji služi u primjeni u terenskim uvjetima, ali je namijenjen i za civilnu uporabu u slučaju humanitarnih katastrofa čemu će poslužiti u ovoj situaciji.

Također, u rezervnu bolnicu se pretvara i zagrebačka Arena. Radovi su već počeli, bolnički kreveti se postavljaju unutar Arene, a kako neslužbeno doznajemo, u njoj će biti smješteni pacijenti pozitivni na korona virus, ali sa vrlo blagim simptomima.

RADOVI SU POČELI Arena Zagreb postaje bolnica za lakše oboljele od korone

Idi na 24sata

Komentari 27

  • antepavlović3 21.03.2020.

    Gdje su sada kojekakve ateističke udruge, babe, pederi i ostali uhljebi da pomognu opet kao i u Domovinskoj ratu desno orijentirani ljudi pomažu.

  • boooo 21.03.2020.

    kažu ... vojska uskočila.... pa vojska bi i trebala služiti narodu... pa mi ih plaćamo... ne da budu sluge eu

  • mulag 21.03.2020.

    Bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare