To je to što me zanima!

Ovako izgleda pakao na zemlji: Sirijski Homs snimljen dronom

Nakon punih pet godina neprekidnog i nemilosrdnog rata, dijelovi Sirije pretvoreni su u civilizacijsku pustinju bez znakova života. Homs je među najpogođenijima...
Vidi originalni članak

Homs je još samo prije nekoliko godina bio treći najveći grad u Siriji s više od milijun stanovnika . Danas izgleda poput scenografije idealne za snimanje postapokaliptičnog filma. Života u njemu više nema, a na njegovim se ulicama nađe tek pokoje dijete ili pas lutalica.

Od 2011. godine u Homsu su se odvijali sukobi između pobunjeničkih i terorističkih frakcija te snaga privrženih sirijskom predsjedniku Basharu Assadu. Sukobi su tamo prestali krajem prošle godine, a kako grad izgleda danas, nekoliko mjeseci kasnije, vidjeti možete na novom videu snimljenom pomoću drona.

Huffington Post naglašava kako se radi o ' blagoj propagandi ' s obzirom da je za video zaslužan 'Russian Works', kolektiv iza kojeg stoji Alexander Pushin, čovjek blizak ruskoj državnoj televiziji i Vladimiru Putinu.

No, opustošeni gradovi su opustošeni gradovi, a izgubljeni ljudski životi su - izgubljeni ljudski životi. Propaganda tu nije potrebna.

Ovako je pak Homs izgledao u travnju 2010. godine.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • busidoo 04.02.2016.

    Tako je izgledao i Vukovar 91. Samo nije bilo dronova da snimi.

  • case55 04.02.2016.

    a što je još najžalosnije od svega cijeli svijet mora plačati dug od Rothschilda a jedini način za to je rat i ako se to sve u međeuvremenu nepromjeni onda više neče bit načina imat čemo privatnu planetu

  • Mark2015 04.02.2016.

    ej

Komentiraj...
Vidi sve komentare