To je to što me zanima!

Ovčara Peru jutros u Maksimiru ozlijedile divlje svinje: 'Nismo se ni odvajali od glavne staze'

Vlasnik je ujutro rutinski izveo Peru u Maksimir, no ovaj put su imali susret s dvije divlje svinje koje su ozlijedile psa te je završio kod veterinara sa sedam centimetara dugim šavom
Vidi originalni članak

Fotografiju ozlijeđenog psa objavila je na svom Facebooku Zagrepčanka Sandra Mejovšek te upozorila da su divlje svinje napale njenog psa tek deset metara od glavne staze.

VIDEO: U PREMANTURI Divlje svinje dolaze svaku večer i traže hranu: Ponašaju se kao da je dječji park samo njihov...

- Svako jutro vodimo psa u šetnju. Suprug je bio s njim i nije se odvajao od glavne staze i nešto dalje od glavnog ulaza gdje je staza prohodna i ima ljudi pojavile su se dvije divlje svinje, svaka s jedne strane. Pas je potrčao prema jednoj, potrčala je druga i onda je nastao kaos - rekla je vlasnica Sandra Mejovšek.

 

Maksimir je uvijek pun ljudi, roditelja s djecom, psi - neovisno o godišnjem dobu, napominje Mejovšek.

- Nakon što ga je divlja svinja ozlijedila, sav prestrašen je pobjegao do auta. Odveli smo ga veterinaru gdje je dobio sedam centimetara šavova i antibiotike, sutra je kontrola. Nismo stigli nazvati niti policiju od šoka, ali smo se čuli s Lovačkim savezom koji nam je objasnio proceduru pa ćemo vidjeti što dalje.

Nazvali smo Damira Skoka, ravnatelja Zoološkog vrta koji još nije stigao čuti o susretu psa i divljih svinja:

- Prije svega žao mi je Pere, njemačkog ovčara. Ako je pas potrčao prema divljim svinjama, one su se branile, nisu ga napale - postoji mogućnost da je u blizini bila prasad. Ima ih sve više jer se množe, a nema puno prirodnih neprijatelja. Svugdje ima divljih svinja, dvije trećine Zagreba nije urbano područje pa se trebamo naviknuti na suživot s njima, no naglašavam da ne napadaju ljude. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • general lopov 16.07.2021.

    Pas Pero.Bolje bi mu stajalo Francek.

  • utiha 16.07.2021.

    U Zagrebu lovci razređuju divlje svinje samo kada im nestane kobasa.

  • verjandir 16.07.2021.

    Di je sad kobasičar koji se tak jako brine o našem gradu ili je na sastanki sa duginim kolegama jer im je jedna parada premalo

Komentiraj...
Vidi sve komentare