To je to što me zanima!

Ove godine ipak došlo manje stranih turista na Kvarner

Na Kvarner je ovogodišnje treće srpanjske subote stiglo manje stranaca nego lani. Turistički djelatnici nadaju se većem broju dolazaka turista u nastavku sezone
Vidi originalni članak

Ove je godine treće srpanjske subote preko graničnih prijelaza stigao otprilike jednak broj stranih turista. Međutim, na Kvarneru je zabilježen pad dolazaka turista. Očekuje se da će se u nastavku sezone ta brojka popraviti. 

- Vjerujemo u uspješan rezultat tekuće turističke sezone, što pokazuju i trenutni pokazatelji - smatra Ivan Gadže, turistički djelatnik.

Lipanj je po podacima Hrvatske turističke zajednice donio pluseve i u dolascima i u noćenjima praktički u cijeloj državi, što se ne bi moglo reći i za prvu polovicu srpnja. S obzirom na značajni minus koji je donijelo prvih petnaest dana srpnja, brojni turistički djelatnici sa zebnjom su čekali protekli vikend. Na njihovu sreću, na cestama su bile zabilježene i prve prave ljetne gužve.

Tijekom subote je preko Graničnih prijelaza Rupa i Pasjak ušlo oko 63.000 putnika. Ulazilo se u jednoj do dvije kolone. Na Pasjaku je promet bio nešto slabiji. Treće subote u srpnju prošle godine je, preko Rupe i Pasjak stiglo nešto manje putnika, a otišlo više njih. 

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, promet na graničnim prijelazima je prošlog vikenda bio gotovo jednak kao lani. 

Nešto manji broj stranih turista na Kvarneru

Mnogi se žale da je na Kvarneru zabilježen pad dolazaka turista, više nego što se očekivalo. Ipak, očekuje se kako bi ostatak sezone mogao popraviti aktualni minus. No, svaki manjak u srpnju ili kolovozu se vrlo teško nadoknađuje, piše Novi list

Naime, ove godine je na odmor u Hrvatsku došlo 20.000 manje turista, a razliku su "nadopunili" domaći putnici kojih je prekjučer stiglo više nego lani. Što se tiče prijevoznih sredstava, čini se da ova godina bilježi veći promet autobusima. Stiglo ih je 350 više nego lani.

Očekuje se novi val gostiju 

Idućeg vikenda trebao bi se osjetiti nešto jači val gostiju iz Italije. S nestrpljenjem se očekuje i jači dolazak gostiju iz Njemačke. Naime, u nekim pokrajinama su se školski praznici pomaknuli prema kraju srpnja, pa se očekuje da će ti turisti tek sada u većem broju krenuti na odmor.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • bajica1009 24.07.2014.

    Ma kriza je i u EU uzela danak a naši podigli uslugu i smještaj za zvjezdice pa i cijene, manje para ista ponuda imaš takav rezultat. Mislim da smo preskupi bez obzira što se mnogi sa juga neće složiti ali ovo je samo početak svake godine biti će pad za 5-10 % pa se vidimo i čujemo za 3 godine pa da vidimo tko je lud. Ajte bog.

  • ben hur panonius 23.07.2014.

    ako ih je manje treba ih oderati više,čini mi se da je to jedina strategija turističkih subjekata

  • jozabroz 22.07.2014.

    "nesto manji" broj turista u dolasku se vrlo jasno vidio prosli vikend,, npr prosle godine za taj vikend je trebalo na jednom prijelazu vise od sat vremena da se prijede granica,,prije dvije godine tocno sat i 45minuta,a ove ravno 5 minuta,,dakle, kome je bitno da se ne objavi pravo stanje turizma momentalno? mozda zato jer ce se okrivit vremenske prilike tamo u jesen pa drug ministar lorencin moze lakse opravdat svoje planove i nadanja,,btw jel ministar objavio koliko on gosti ima momentalno????

Komentiraj...
Vidi sve komentare