To je to što me zanima!

Ovisnici promijenili navike: Heroin je aut, traži se trava

Najdostupnije sredstvo ovisnosti je marihuana, lako su dostupne i tzv. nove droge, sredstva sa sintetiziranim kanabinoidima, koja se prodaju u tzv. smart shopovima
Vidi originalni članak

U zadnjih deset godina ovisnici u Hrvatskoj sve manje troše heroin, ali raste broj neopijatskih ovisnika, uživatelja kanabisa i novih droga.

Pokazuje to izvješće Vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe droga za 2014. godinu. Najdostupnije sredstvo ovisnosti u Hrvatskoj je marihuana, no lako su dostupne i tzv. nove droge, sredstva sa sintetiziranim kanabinoidima, koja se prodaju u tzv. smart i tobacco shopovima. U Europskoj uniji lani su otkrili 116 novih psihoaktivnih spojeva, a samo u Hrvatskoj 18. 

Dolaze u obliku biljnih preparata, smola, tableta i praha. Prodaju ih kao osvježivače prostora. Na naše tržište dolaze iz Nizozemske, Belgije i baltičkih zemalja. Velik problem su i razne droge iz kućne radinosti.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ledo1 05.10.2015.

    koga briga tko šta radi sa sobom nek se drogiraju koliko hoće dok god ne diraju druge

  • FellinaSimunjak 05.10.2015.

    bas me clanak inspirirao pa odo jednu frulu zarolat

  • -wakeTfUp- 05.10.2015.

    zadnjih 10 godina da nadodam. jer sa priljevom imigranata vjerujte povećat će se i dostupnost heroina. ali to je samo moje mišljenje:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare