To je to što me zanima!

Ovo je "Davidova praćka", novo izraelsko ubojito oružje

"Davidova praćka" dodana je sustavu raketne obrane u kojem su otprije "Željezna kupola" za presretanje raketa kratkog dometa iz Pojasa Gaze i obrambeni sustav "Strijela"
Vidi originalni članak

Izrael je u nedjelju osnažio svoju obranu protiv projektila dodajući joj "Davidovu praćku", sustav namijenjen obaranju projektila srednjeg dometa.

Premijer Benjamin Netanyahu predstavio je u vojnoj bazi u središnjem Izraelu sustav koji su zajednički razvili izraelska tvrtka Rafael i američki Raytheon.

"Izraelsku snagu dižemo na još višu razinu", rekao je.

"Davidova praćka" dodana je sustavu raketne obrane u kojem su otprije "Željezna kupola" za presretanje raketa kratkog dometa iz Pojasa Gaze i obrambeni sustav "Strijela" za obaranje raketa dugog dometa.

"Obrane nikad dosta", rekao je prošlog mjeseca Tzivka Haimovitz, zapovjednik protuzračne obrane izraelske vojske. "Ona nije hermetična", dodao je.

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Ovca007_1 03.04.2017.

    Nema sta, Davidova sraćka je jako ubojito oruzije

  • Papatest 03.04.2017.

    To je razlika izmedju njih i nas,oni znaju nesto proizvesti a mi ne mozemo cak ni hranu .

  • Spasiteljduša 03.04.2017.

    Zamislite da li bi se u Izralelu mogla desiti od strane domaćih petokolonaša i kvislinga famozna Deklaracijja o jeziku? Antifašisti, orjunaši, jugonostalgičari i napredna inteligencija na čelu s miljenicom proračuna RH Sneškom Kordić, već pomalo “živčani“, oglasiše se “Deklaracijom o zajedničkom jeziku“. Zasjeniše svojom intelektualnošću i Agrokor, i Todorića, i Ruse i sve one koji će ostati bez posla zbog kraha Agrokora. Jedno je sigurno: Dubravka Ugrešić, Edo Popović, Daša Drndić, Slobodan Šnajder, Olja Savičević Ivančević, Bora Ćosić, Vedrana Rudan, Snežana Banović, Rajko Grlić, Ante Tomić, Dejan Jović, Viktor Ivančić, Dragan Markovina, Vesna Teršelič i stotine drugih jugoslavenčina neće nikada ostati bez posla. Mogu skliznuti s tračnica u Srbiji, BIH i Crnoj Gori, ali u Lijevoj Našoj ostat će kao i uvijek u sedlu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare