To je to što me zanima!

Ovo joj je zadnja šansa: Mala Kristina hitno treba liječenje

Djevojčica (5) se bori s neuroblastomom, a kako su u Hrvatskoj iscrpljene sve mogućnosti liječenja, obitelj spas vidi u hitnom odlasku na imunoterapiju u Španjolsku. Nedostaje im 170.000 eura
Vidi originalni članak

Slučaj malene Kristine Hunjek (5) iz Daruvara dirnuo je ovih dana cijelu Hrvatsku.

Djevojčica se bori s neuroblastomom, a kako su u Hrvatskoj iscrpljene sve mogućnosti liječenja, obitelj spas vidi u hitnom odlasku na imunoterapiju u Španjolsku. Takva terapija pokazala se uspješnom za ovu vrstu neuroblastoma s obzirom da uništava i postojeće metastaze.

- Ona sve to razumije, da mora avionom po lijek - rekao je suznih očiju otac Vinko i dodao:

- Bolest te vrste ne čeka ni povjerenstvo ni neke odluke, tu je presudan novac. 

Do sada je prikupljeno 545.000 kuna za ugovorenu imunoterapiju, a nedostaje još 170.000 eura za liječenje i boravak obitelji za vrijeme liječenja u Barceloni. Inače, Kristinina majka Željka je nezaposlena, a otac je na bolovanju te prima oko 3.000 kuna. 

Roditelji su prve simptome bolesti primijetili kada je djevojčica imala niti godinu dana. Do sada je prošla kemoterapiju, zračenje, operaciju i dvaput transplantaciju matičnih stanica. Bolest joj se vratila prošle godine.

- Mogli smo samo sjedit kraj nje i plakati, ništa drugo... - rekao otac Vinko za HRT.

Izbora više nemaju. Da bi se u ponedjeljak uputili prema Barceloni, moraju prikupiti novac. Svaka kuna je im dobro došla... 

Akciju pod nazivom "Ljubav na djelu za Kristinu Hunjek" provodi udruga Ljubav na djelu, a sredstva se mogu uplatiti na žiro račun Zagrebačke banke d.d. Zagreb IBAN: HR4123600001502212733.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • tmendas 10.12.2017.

    Sramotno je i tužno da skoro za svaku bolest postoji lijek (ili operacija), ali samo ako imaš novac da ga ili ju platiš, pa bar bi za djecu trebalo biti besplatno.

  • D E M O N 09.12.2017.

    Roditelji ove djevojčice, imao sam isti slučaj u obitelji. Na žalost curica od 11 godina, umrla je od neuroblastoma. Njeni roditelji sve pokušali i nisu uspjeli. Pokušajte sa uljem marihuane. Poznanica se je izliječila

  • Bozic 09.12.2017.

    Postovani jeli imate vise podataka od banke da se moze i iz dijaspore pomoci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare