To je to što me zanima!

Evo ispita koje su ove godine maturanti riješili najgore dosad

U odnosu na prošlu godinu ove je bilo 1278 više nedovoljnih ocjena, a kako su maturantima izgledali ispiti možete provjeriti s obzirom da ih je objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja
Vidi originalni članak

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je ispite Državne mature koje su maturanti ovo godine, prema svim informacijama, riješili s najlošijim rezultatima dosad.

Na ovogodišnjoj državnoj maturi čak 8800 maturanata nije uspjelo ostvariti minimalni prag prolaznosti, a koliko ih je od spomenutog broja službeno palo državnu maturu, bit će poznato u ponedjeljak, kada će Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje, zadužen za provedbu državne mature, objaviti konačne rezultate.

NIKAD GORI REZULTATI Hrvatski jezik je problem: Na maturi su padali cijeli razredi

Povećao se i postotak negativnih ocjena iz matematike i hrvatskog jezika, a ovogodišnja je generacija maturanata ostvarila daleko najlošije rezultate na ispitima državne mature. 

Provjerite znate li odgovore

U odnosu na prošlu godinu ove je bilo 1278 više nedovoljnih ocjena, a kako su maturantima izgledali ispiti možete provjeriti s obzirom da ih je objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja: 

Hrv početni by on Scribd

Hrv napredni by on Scribd

MAT osnovna by on Scribd

MAT napred by on Scribd

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Jujica 16.07.2019.

    Budimo realni, vecina gradiva koja se uci u srednjoj skoli nece ni na koji nacin pridonijeti buducoj kvaliteti zivota ucenika a bome ni inteligenciji. Gomila beskorisnih podataka. I ne mogu se ucenici pripremati za maturu sve 4 godine jer imaju i po 14 predmeta u skoli za koje treba uciti i polagati testove. A uz to vecina ide i na izvanskolske aktivnosti. Hocu reci nenormalno je koliko gradiva ucenici moraju savladati a vecina profesora ne zna zainteresirati ucenike za predmet. Ja sam imala rijetke genijalne profesore koje su stvarno svi slusali i upijali svaku rijec a i puno losih profa od kojih koliko god da se trudis ne mozes nauciti nista i to nitko ne kontrolira da li netko dobro radi svoj posao. Isprike zbog duljine komentara

  • vidum 13.07.2019.

    Maturanti ne moraju biti razočarani. Oni dogodine bit će gori, oni poslije njih još gori. Znanje školskog gradiva u obrnutoj je proporciji sa dječjim pravima. Što više prava to manje znanja.Zašto bi oni učili, oni hoće svoja prava. Nekom je jako stalo da uništi ovaj svijet.

  • 13.07.2019.

    Matematika mi ne izgleda previše teška. To znanje je dio opće kulture.

Komentiraj...
Vidi sve komentare