To je to što me zanima!

Ovo su lopovi koji su 'pali' na granici s 164.000 kuna zlata

Zagreb: Dok su im prodavačice u zlatarni na Jankomiru pokazivale narukvice, ogrlice i prstene, Rumunji su koristili situaciju i pomalo stavljali zlato u džepove
Vidi originalni članak

Trojica Rumunja u dobi od 44, 55 i 25 godina u Hrvatsku su ušla u utorak. Plan im je bio na brzinu doći do zlatnine koju bi potom prodali u Rumunjskoj.

Već sljedećeg dana bacili su se u akciju. Otišli su do City Centra One na zagrebačkom Jankomiru i pomno izabrali metu. Za oko im je zapela zlatarnica Dodić. Najmlađi Rumunj ostao je čekati u Ford Focusu inozemnih registracija, dok su 44-godišnjak i 55-godišnjak otišli do zlatarnice. Glumeći kupce zaposlenicu su tražili da im pokaže muški nakit.

Pomno su pregledavali vrijedne zlatne narukvice i ogrlice, a onda su odabrali nekoliko komada. Tad je u radnju došla i druga zaposlenica kako bi pomogla kolegici zapakirati odabrani nakit i napisati račun za odabrane komade.

Dvojac je čak pomogao zaposlenici pakirati nakit u papirnate ubruse. Dok su one bile zaokupljene, oni su koristili priliku i pomalo krali nakit. Kad su trebali platiti, stariji muškarac izvadio je svežanj novčanica u eurima. Kako zlatarnica ne prima devize, otišli su ih promijeniti i obećali se vratiti. Punih džepova zlata otišli su do auta i krenuli prema Slavoniji. Zaposlenice su ubrzo shvatile da su prevarene i pozvale policiju. Policajci su odmah pregledali snimke videonadzora s parkirališta i zlatarnice te kolegama javili tip vozila i broj registracije. Uhitili su ih na granici na Bajakovu. U tajnom pretincu u njihovu autu pronašli su sav nakit koji će vratiti zahvalnom vlasniku.

Idi na 24sata

Komentari 125

  • SAINT 22.03.2015.

    Rumunjski cigići , sumnjivi što postoje, a kamoli da bi ušli u moju zlatarnu da je imam.

  • Linz 22.03.2015.

    Nisam očekivao da će članak biti cakum-pakum, ali ovo me je dotuklo !!!

  • noxia 22.03.2015.

    Oh Boze kakva naivnost Pa vidis po faci da su ti rumunji najveci muljatori

Komentiraj...
Vidi sve komentare