To je to što me zanima!

"Ovo vrijeme bez Martine za mene je cijela vječnost"

Traži je Interpol: U potrazi za Martinom policija je ispitala više od 250 ljudi. Mama misli da ju je Saša ubio zbog slavnog nogometaša Franka Leboeufa
Vidi originalni članak

Martina, ako si živa, dođi. Vrati se, zavapila je kroz suze Ana Šarvari (56) iz Vukovara, majka nestale Zagrepčanke Martine Horvat (28), koja je misteriozno nestala prije 2,5 mjeseca iz stana u zagrebačkom Laništu. Živjela je na broju 13 s dečkom Sašom Leskovčaninom (38), koji se objesio prije desetak dana.
- Bojim se da moja Martina više nije živa. Slutim najgore. Mislim da iz tog stana živa nije izašla. Monstrum ju je možda i u Savu bacio. Od kada sam čula da je nema, ne prestajem liti suze. Ja sam majka. Ne mogu leći ni ustati da nije u mojim mislima. Ovo vrijeme bez nje za mene je vječnost. Više od mjesec dana uzalud sam je zvala i po nekoliko puta na dan. Mobiteli su joj uvijek bili isključen - rekla je majka Ana. Još ne gubi nadu da će se Martina nekim čudom vratiti.

MAJKA ZA NESTANAK KĆERI KRIVI POKOJNOG DEČKA
Zašto je iz stana odnio tepih i gotovo novu fotelju baš tog dana kad je Martina nestala? Na njima je sigurno bilo tragova koje je želio uništiti. Lagao je da je zec, koji je stalno u kavezu, izgrizao tepih. Lagao je da je Martina nekamo izašla. Lagao je da je uzela kofer, laptop, mobitele. Zašto me tek nakon 4 dana nazvao i rekao da je Martina nestala? Ništa nisam ni slutila. Nadala sam se da joj je telefon u kvaru. Često ju je tukao. To su svi susjedi čuli. Možda ju je nezgodno udario ili ju je dokrajčio oružjem, puna je sumnji majka. Ona i Martinin očuh Ivo za pokojnog Leskovčanina ne biraju riječi. Kažu da je bio patološki ljubomoran.
- On je moje dijete uništio. Rat nam je učinio zlo, ali ovo je još strašnije. Duša mu je bila pokvarena. On je sebi tražio žrtvu koja će ga hraniti i dati krov nad glavom. Sto puta na dan je znao ponavljati ‘Martina Horvat, ti mene moraš voljeti’. Pa da li je to normalno? - pita se majka i dodaje da je Martina bila sretna s Frankom Leboeufom, kojeg je upoznala u veljači u Parizu.
- Bili su prijatelji. Nastavili su se čuti kad se ona vratila u Zagreb. Saša je to vidio i zbog toga poludio poput monstruma. Bojim se da ju je baš zbog toga ubio - kaže majka Ana.

SAŠA LESKOVČANIN BIO JE OVISAN O DROGAMA
Martininog dečka policija, iako mrtvog, sumnjiči za Martinin nestanak. Prvi put kada su pretraživali njegov ranč, uočili su zgarište. No kako doznajemo, nisu mu pridali veliki značaj tako da nema dokaza što je Leskovčanin tamo spaljivao. Protiv njega nikada nisu našli čvrste dokaze koji bi ga povezivali s Martininim nestankom. Saša je nedavno zbog droge i oružja osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Nakon Domovinskog rata bolovao je od PTSP-a. Na razminiranju je radio u Sudanu, Keniji i Ugandi. Ljudi iz njegova okruženja kažu da se bavio boksom i da je bio ovisnik o teškim drogama.

>>> Iz stana na zagrebačkom Laništu Martina je nestala 13. ožujka. S njom su navodno nestali laptop i mobiteli. Njezin dečko Saša je slijedeći dan iz stana uklonio vuneni tepih i fotelju.
>>> Tri dana nakon što je Martina posljednji put viđena, brat Boris je policiji prijavio nestanak. Iako je i prije znala otići na put bez najave, preplašilo ga je što mu se ne javlja na mobitel.
>>> Policija je 21. ožujka uhitila Martinina dečka, Sašu Leskovčanina, koji je dan kasnije završio na psihijatriji u Vrapču. Pretražili su imanje, ali ništa nisu pronašli.
>>> Nakon četiri dana provedena na psihijatriji Leskovčanina su pustili. “Pukao” je pri poligrafskom ispitivanju na pitanju je li nehotice ubio Martinu. Policija sunnja da je sve odglumio.
>>> Nepuna dva mjeseca nakon što je izašao s psihijatrije i 2,5 mjeseca nakon Martinina nestanka, Saša se objesio na ranču. U oproštajnoj poruci nije ostavio objašnjenje.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • user_2971 31.05.2010.

    u svakoj obitelji ima barem netko ko se bavi glupostima, drogom, sranjima pa da im se nešto desi nebi vam bilo svejedno,a sad pljujete po drugima i njihovim obiteljima,a neznate ništa...

  • nena2611968 31.05.2010.

    Eeeeeeee moja zeno tebe mogu i nekako razumijeti al nju nikako.

  • d-u-nj-a 31.05.2010.

    ma neznam,meni je to sve sumnjivo...ima tolko čudnih situacija u cijeloj toj priči...tko zna ko je tu koga i zašto...

Komentiraj...
Vidi sve komentare