To je to što me zanima!

Ožiljak od 20-ak zuba: Morski pas je napao surfera u plićaku

Amerikanac Kurt Hoffman u panici je do obale uspio doći za manje od pola minute te je odmah prebačen u bolnicu. Srećom, ligamenti i tetive u ruci ostali su mu čitavi
Vidi originalni članak

Wind surfer i instruktor Kurt Hoffman (43) u subotu je jedva preživio ugriz morskog psa koji mu je u lijevu ruku zario dvadeset zubi i ostavio ožiljak širok 20-ak centimetara. Bio je 40-ak metara od obale na plaži Delray na Floridi, piše Palm Beach Post. Odjednom je osjetio nagli stisak u ruci. 

- Prvo sam pomislio da sam u nešto udario. Sve se odigralo užasno brzo, a onda sam ga ugledao u mutnoj vodi. Odmah sam pustio jedro i popeo se na dasku kako bi se spasio - rekao je Kurt. 

U panici je do obale uspio doći za manje od pola minute. Prijatelji su mu podvezali ruku i pozvali suprugu Diane da ga odveze u bolnicu. Iako ugriz izgleda opasno, srećom, Kurtu su tetive i ligamenti ostali čitavi. Liječnici rane nisu šivali već su ih samo previli zbog mogućih bakterija. 

- Naravno da me neće pokolebati i da ću se vratiti u ocean. Vjerojatno me ugrizao greškom - kaže Kurt. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Adisibila 27.03.2014.

    Ne kužim zašto surfaju u dijelu mora u kojima svako malo morski pas nekog izgrize ili ubije. Očito im je sustav zaštite i upozoravanja u klincu.

  • bulog55gmdg 27.03.2014.

    Ma samo ga je upozorio da se ne surfa u pličaku.

  • tia33 27.03.2014.

    Hahaha.."vjerojatno je pogrijesio",je da 100%, da je znao da si ti sigurno nebi?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare