To je to što me zanima!

Ozlijeđeno je 20 ljudi, mladiću prijeti amputacija prstiju ruke

Tučnjava je dovela do dvadesetak ranjavanja, a policija je uhitila šest ljudi koji su se infiltrirali među prosvjednike i izazivale nered. Prosvjedi su bili u središtu Rima
Vidi originalni članak

Pravom gerilom nazvano je sučeljavanje nasilnika koji su se u subotu infiltrirali među prosvjednike s rimskom policijom. Najprije su nasilnici, pokrivenih lica i glava, počeli bacati jaja na zgrade ministarstava ekonomije i rada. Uslijedile su naranče, a onda i petarde. Nakon toga su palicama i lancima napali policajce!

Tučnjava je dovela do dvadesetak ranjavanja, a jedan južnoamerički mladić bi mogao izgubiti prste na ruci nakon što mu je u rukama eksplodirala petarda. Policija je uhitila šest osoba.

Prosvjednici su krenuli,oko 17 sati sa Porta Pia i nastavili ulicama središta Rima. Policija je odmah zaustavila 80 mladih prije početka manifestacije, jer se sumnjalo da su došli u Rim samo da bi se tukli. Nakon što su napadali sve što su vidjeli pred sobom, prosvjednici su se vratili pred Porta Piau gdje namjeravaju prenoćiti.

- Pravo na posredovanje i prije svega zbog dramatične ekonomske situacije ne znači da se manifestacija treba pretvoriti u nasilje kakvo smo vidjeli danas u središtu Rima - izjavio je rimski gradonačelnik Ignazio Marino.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Prva Proleterska 13.04.2014.

    Šta ima Južnome Amerikancu usred Rima , da eksplodira u ruci petarda? Pa šta mu nije glavu otkinulo !

  • stočar 13.04.2014.

    Koji apsurd.Narod im kupi pendreke da bi ih poslije policija sa tim istim pendrecima mlatila kao volove u kupusu.

  • bulog55gmdg 13.04.2014.

    Jedno su mirni prosvjedi, a drugo je divljačko nasilje i vandalizam! Na mirne prosvjede se ne nose lanci, petrde itd!

Komentiraj...
Vidi sve komentare