To je to što me zanima!

Pacijent zaražen koronom pao s prvog kata bolnice u Zadru

Policija ispituje kako je točno do pada došlo. Pao je s prvog kata zgrade Odjela za urologiju u utorak oko 14.15 sati te se teško ozlijedio...
Vidi originalni članak

 S prvog kata Covid odjela pao je pacijent star 39 godina. Policijski izvid je u tijeku – rekao je u srijedu dr. Željko Čulina, ravnatelj zadarske Opće bolnice.

Policija ispituje kako je točno do pada došlo. Pao je s prvog kata zgrade Odjela za urologiju u utorak oko 14.15 sati te se teško ozlijedilo. Taj je odjel preinačen u odjel za oboljele od Covida 19 što znači da je pacijent zaražen virusom korone.

- Čovjek koji je nesretno pao nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja. Teško je ozljedio slezenu i lijevu nogu te smo ga i operirali. Pri svijesti je i u kontaktu i nadamo se da će ubrzo biti otpušten s JIL-a – kazao je dr. Edi Karuc, voditelj JILa Opće bolnice.

Kako je do pada došlo, znat će se nakon što policija obavi svoj istraživački posao. Zadarska bolnica, dodao je dr. Edi Karuc, pruža psihološku pomoć bolesnicima i njihovim obiteljima..

- Pružamo maksimalnu psihološku pomoć, putem mobitela, telefona, razgovora, imamo dežurne psihijatre koji uskačiu kad treba. Napravili smo postupnik za dezinfekciju prostora i opreme. Oboljelima je na raspolaganju poseban rendgen aparat, a ako mora ići na CT, potrebna je dekontaminacija cijelog prosora. To traje dva sata i u to vrijeme se aparat ne može koristiti za druge pacijente, ali nakon toga su sigurni – kazao je dr. Karuc te dodao da postupaju po svjetskim standardima te da su naše medicinske setre i liječnici sigurni.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • jo2hn8ny 08.04.2020.

    Da nije htio pobjeći iz izolacije, te umislio da je Spiderman?

  • projekt_venus 08.04.2020.

    Možda Covid osim pluća napada i mozak

  • PIAGGIO NRG 08.04.2020.

    Taj je isto žrtva korone još jedan, a nije bio bolestan prije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare