To je to što me zanima!

Pacijenti više neće morati dugo čekati na operacije?

Pacijenti će s uputnicom moći na privatni pregled, a formirati će se i nacionalna lista čekanja. Tako će se obaviti 3000 pregleda više, tvrdi Milinović
Vidi originalni članak

Novoformirani ured Ministarstva zdravstva od ponedjeljka će početi obavještavati pacijente koji su na bolničkim listama čekanja gdje mogu otići privatno na pregled, i to besplatno, najavio je ministar zdravstva Darko Milinović. Sunce osiguranje, Croatia zdravstveno osiguranje, Osiguranje Zagreb, Poliklinika Medikol i Euromedical privatne su institucije koje će svoje kapacitete staviti na raspolaganje zdravstvu. Pacijent s uputnicom za dijagnostiku treba se prijaviti na bolničku listu čekanja, a otuda će ga preusmjeriti privatniku ako za to bude potrebe. Ministar najavljuje da će se na taj način do kraja godine obaviti dodatnih 3000 pregleda, najviše na CT-u i magnetnoj rezonanci, što će dosadašnje liste čekanja doslovno prepoloviti.
Također će se formirati i nacionalna, jedinstvena lista čekanja za MR, CT, UZV srca, operacije kuka, operacije srca i žučnih kamenaca te ugradnju stenta. Pacijente će raspoređivati po svim bolnicama u Hrvatskoj.

U POGONU ĆE BITI SVE HRVATSKE BOLNICE
Kad se pacijent nađe na nacionalnoj listi čekanja, morat će biti prijavljen samo u jednoj bolnici. Obavijestit će ga, ako se u toj bolnici dugo čeka, u kojoj drugoj ustanovi u Hrvatskoj može obaviti zahvat. Pacijent ponuđeno može odbiti i nastaviti čekati u prvoj bolnici.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nightwalker1 14.10.2008.

    Kao što je s njim, tako bi i svi ministri trebali imati iskustvo u području koja pokrivaju njihova ministarstva. To bi im također trebao biti i preduvjet da bi uopće došli na čelo nekog ministarstva. Mislim da jedino ako si prije radio negdje i imaš neko iskustvo u tom području znaš koji su prednosti, što ne valja, što treba popraviti... A ne ko Antunovićku za MORH...

  • entoni 13.10.2008.

    Vidjet ćemo i to čudo .......

  • Kakma 13.10.2008.

    Puno se toga u ovoj drzavi obecava.Zivi bili pa vidjeli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare