To je to što me zanima!

Pacijenticu (84) vezali golu za krevet, bila im 'preagresivna'

Kći optužuje osoblje bolnice u gradu Legnica da su njezinu majku vezali golu za krevet. Glasnogovornica bolnice kaže da je pacijentica bila jako agresivna
Vidi originalni članak

Regina Zivek (59) iz Poljske optužuje osoblje bolnice u gradu Legnica da je njezinu majku (84) golu vezala za krevet. 

- Majka je u bolnici ležala od druge polovice travnja. U subotu navečer smo joj došli u posjet. Ono što smo vidjeli je bilo zastrašujuće. Majka je ležala, a noge i ruke su joj bile vezane za krevet. Bila je gola. Dio tijela su joj prekrili plahtom, ali prsa i trbuh su joj bili otkriveni - rekla je šokirana Regina. Dodaje kako su odmah zvali medicinsku sestru no dva sata osoblje bolnice nije napravilo ništa. 

- Majku smo fotografirali i odlučili fotografije poslati novinarima. Mislim da smo dobro napravili jer je nakon toga osoblje bolnice postalo ljubazno prema nama, a prema majci se bolje odnose i više je ne vežu - kaže Regina za Fakt.

Glasnogovornica bolnice je rekla kako je pacijentica bila agresivna. 

- Dali smo joj sedative ali nisu pomogli pa smo je vezali zbog sigurnosti. To radimo isključivo ako dobijemo pristanak obitelji - rekla je glasnogovornica. No nije znala objasniti zašto je pacijentica bila otkrivena.

- Možda je to netko namjerno učinio - kaže glasnogovornica.  

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Zmayo 14.05.2012.

    Ljudi su veće zvijeri od životinja..ne svi ali većina je..

  • tzrururi 13.05.2012.

    mogli su joj dat sedativ neki pa je pokriti dekom

  • lelika 11.05.2012.

    pametnjakovići neka šute,godinama radim u bolnici i nagledala sam se i doživjela sve i svašta,pacijenti su me pljuvali,grebli,udarali...a da ne pričam koliko je bilo situacija u kojima su bili izuzetno opasni sami po sebe,pa vi prosudite. Pacijen se uvijek fiksira na način da ga se ne ozlijedi,što znači da mu se ispod remena ili vezice kojim se vežu ruke ili noge uvijek stavlja nešto mekano da ga se ne ozlijedi i nikada se ne fiksira toliko jako da se ne može pomaknuti već toliko da ne može dohvatiti određeni dio tijela ili braunilu,urinarnu vrečicu ili nešto treće. I da se razumijemo da je to nešto što se radi u krajnjoj nuždi i uvijek je zadnja opcija i ja kao sestra to nerado činim ali ponekad je neke situacije bolje na vrijeme spriječiti. Nadam se da ste shvatili da osoblje to ne radi iz nekog gušta ili svojeg mira jer svi mi imamo nekoga tko bi danas sutra mogao biti u sličnoj situaciji i uvijek se vodimo onom uzrečicom-ne čini drugima ništa što ne bi htjela da drugi čine tebi!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare