To je to što me zanima!

Pad aviona s ​​oružjem: Grčka čeka objašnjenja Beograda

Grčka je u četvrtak priopćila da čeka informacije od Srbije, kojoj predbacuje da nije obavijestila grčke vlasti o zrakoplovu s pošiljkom oružja Bangladešu, koji se u subotu srušio na sjeveru zemlje
Vidi originalni članak

"Srpska strana ne može tvrditi da je sve učinjeno ispravno, nije, i mi čekamo objašnjenje", rekao je grčki ministar vanjskih poslova Nikos Dendias u intervjuu za portal Greek newsbomb.gr.

Dodao je da je Srbija, iz koje je zrakoplov poletio, sukladno propisima trebala obavijestiti grčku upravu za civilno zrakoplovstvo o prirodi tereta, što nije bio slučaj.

PRIJAVILI KVAR PA PALI VIDEO Pao teretni zrakoplov u Grčkoj. Letio je iz Srbije, nosio vojnu opremu? Zapalio se...

Teretni zrakoplov Antonov An-12, koji se srušio u subotu navečer u blizini Kavale u sjevernoj Grčkoj prevozio je 11,5 tona minobacačkih granata srpske proizvodnje, koje su bile na putu za Bangladeš.

Zrakoplovom sovjetske proizvodnje upravljala je ukrajinska tvrtka Meridian.

NOSIO VOJNI MATERIJAL Grčka će zbog palog zrakoplova Srbiji uručiti prosvjednu notu

Visoki dužnosnik grčkog ministarstva vanjskih poslova u ponedjeljak je rekao AFP-u da će grčki veleposlanik u Beogradu "odmah izdati prosvjednu notu" protiv Srbije.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zof 22.07.2022.

    U Srbiji postoji državna tvornica streljiva Krušik. Ona je stalno u gubicima. Krušik streljivo prodaje privatnoj firmi iz Srbije koja je 2019. godine osnovana sa pologom od 1 euro. Ta firma je prošle godine zaradila 15 milijuna eura. A to što zrakoplovi sa streljivom padaju po Grčkoj, Srbiju baš nije briga.

  • Vicki1 22.07.2022.

    Srbi i Vučko opet kuvaju Čorbanac

  • ravno1 21.07.2022.

    I ja se pridružujem misljenju onih koji ne vjeruje Grcima nego vjeruju Srbima. Pa nisu Srbi takvi da bi nešto muljali. Ni slučajno, to su dobrice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare